Trabzonspor Yenilmez Artık !
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

Trabzonspor Yenilmez Artık !

06 Mart 2022 - 22:16

Türkiye’nin beklediği şampiyonluk maçı gibi bir maç Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşması.
Çünkü bu sezon ilk defa Şükrü Saraçoğlu stadyumun da 48 000 biletin satıldığı Trabzonspor karşılaşması Kadıköy’e bereket de getirdi, esnafın da yüzü güldü. Çünkü bu Trabzonspor’u yenmek şampiyonluk kadar önemliydi Fenerbahçe için de. Bu da bu maçın önemini gösteriyordu.
Trabzonspor İstanbul takımlarına sağladığı skor üstünlüğünü Kadıköy de Fenerbahçe’ye de göstermek amacıyla sahaya çıktığına inanıyorum. Çünkü bu karşılaşma da Trabzonspor rakibi Fenerbahçe den 20 puan önde olması ve şampiyonluk yolunda da puan kaybetmesinin pek önemi yoktu. 
Ancak Fenerbahçe gibi ligde Trabzonspor’u yenmek ve 2. olmaktan başka iddiası olmayan rakibi karşısında bence Trabzonsporlular rahat çıktılar maça. 
 Trabzonspor bereketi ile kapalı gişe başladı beklenen maç.
Fenerbahçe sert oyunuyla maça başladı. Özellikle Mert Hakan ve İrfan Can kahveci ve Serdar’ın hırçının oyunun da daha maçın başında Siopis’in ayak bileğine basan İrfan Can hekemin VAR odasından izledikten sonra kırmızı kartla haklı olarak oyundan atıldı. Daha sonra Abdulkadir aldığı pasla solda Nwakaeme’yi Fenerbahçe ceza sahasında buluşturdu ve sezonun yıldızı Nwakaeme de görevini yaparak plase vuruşla golünü attı. Trabzonspor ilk yarıyı çok dikkatli oyunuyla 1-0 bitirmeyi başardı. Ancak ilk yarı çok istekli olan Fenerbahçeli oyuncular aşırı hırslarıyla gergin bir oyun oldu. Özellikle Fenerbahçeli Mert Hakan ve Serdar oyunda etkili olurken, Trabzonspor defansı iyi mücadele etti. Ancak yine öz güven eksikliği gördüğüm Ahmet Can çekingen bir tavır sergileyerek ilk yarıda küçük hatalar yaptı. Böyle önemli maçta takımın en genç ve ümit veren oyuncusu Ahmet Can maalesef çok yavaşsın çok. Hakem Zorbay Küçük bazı faulleri görmezden gelerek oyunu durdurmamaya çalışıyor ama oyun içinde Fenerbahçeli oyuncuların sertlikleri Trabzonsporlu oyuncuları zor duruma düşürdü. İlk yarı da özellikle Abdulkadir Ömür aldığı toplarla hem rakibinin üzerine giderken verdiği paslarla tehlikeli atakları başlattı hem de takımını rahatlatan oyuncu oldu. 
Kadıköy de ikinci yarı da aynı kadrolarla başladı. Ancak 70. Dakikada duran toptan gelen ortaya çok rahat bir şekilde kafayı vuran Zajc beraberliği sağladı. Bu golle beraberliğe ulaşan Fenerbahçeliler ve Teknik direktörünün sevinci şampiyon olmuş gibiydiler! 
Trabzonspor şampiyonluk yolun da yine İstanbul takımlarına yenilmezlik ünvanını devam ettirirken galibiyeti koruyamadı. Yaklaşık 80 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe karşısında galibiyeti koruyamadı Trabzonspor. Bu maçta önceki haftalarda olduğu gibi rakibini zorlayan değil sadece skoru korumaya çalışan bir takım vardı. Trabzonspor çok iyi paslarla rakibini yorunca golü de bulabilseydi sahadan 3 puanla ayrılırdı. Elbette ki Fenerbahçe de tüm oyuncuların hırslı oyunları karşısın skoru korumaya çalışan Trabzonspor zirve rahatlığı gözümüze çarptı. 
Yani Trabzonspor şampiyonluk yolun da Kadıköy’den yenilmeden ayrılması da başarıydı.

YORUMLAR