BU ŞAMPİYONLUK TRABZONU BİRLEŞTİRMELİ!
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

BU ŞAMPİYONLUK TRABZONU BİRLEŞTİRMELİ!

05 Mayıs 2022 - 22:09

Trabzon 38 yıl aradan sonra gelen, büyük özlem duyulan bu şampiyonlukla tüm dünyaya büyük bir futbol kenti olduğunu da kanıtladı.
Bize her yer Trabzon dedik ve bunu da bu şampiyonluk kutlamalarıyla gösterdik. 
Türbinde tüm siyasi parti vekilleri temsilcileri birlikte sevindik birlikte horonlar oynadık. Stat da siyaseten ayrı da olsak bile aynı heyecanla Bordo Mavi formalarımızla takımımızı alkışlayarak şampiyon yaptık. 
O zaman bu şampiyonlukla birlikte çok söylenilmese de gözle görülür nedeni bilinmez ayrılıklar veya zıtlıklar da ortadan kalkmalı. Çünkü biz sloganlarımızla birlik beraberlik içerisinde Şampiyon olan şehrin insanlarıyız. 
Birlik beraberlik ve paylaşma ayımız olan mübarek ramazan ayını hep birlikte idrak ettik, sonrasında da bayram yaptık. 
Ancak özlediğimiz şampiyonluğumuzu yakaladığımız bu günlerde sebebi bilinmeyen veya siyasi düşüncelerimizden dolayı bazı ayrılıklarımızı da dargınlıklarımızı da bir kenara bırakarak Trabzonlular olarak kenetlenmeliyiz. 
Özellikle İstanbul da Trabzon derneklerinde yaşanan sen ben gibi kısır çekişmeler kimseye yarar sağlamaz. 
Örneğin Trabzonspor’un Yenikapı da yapılacak olan şampiyonluk kutlamalarına tüm Trabzonspor taraftarları gelmesi gerekirken o dernek yapıyorsa ben gelmem tarzında söylemler bizlere yakışmıyor. Çünkü Trabzonspor bizim ise bunu kimse bölemez. Trabzon da yapılan kutlamalarla dünyanın her yerinde yapılan şampiyonluk kutlamaları bizleri tüm dünyaya ne büyük taraftar diye gösterdi. 
Bazıları için halen küçük bir Anadolu kenti gibi gösterilerek küçümsenen o ilin taraftarı olarak tüm dünyaya dosta düşmana birlik beraberliğin görülmemiş şeklini gösterdik. 
Başta siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer birimlerimiz Trabzonspor etrafında toplandığımız gibi derneklerde de toplanmalıyız. Bu konu da özellikle sivil toplum kuruluşlarının başında bulunanlar hassasiyet göstererek değerlerimize sahip çıkmalıdır. 
Siyaseten ayrı düşüncelerimiz de olsa da bile Trabzon ve Trabzonspor konu olduğunda siyasi gömleklerinizi çıkarmalısınız. Trabzonspor yönetimi İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanını tebrik etmedi ama Trabzonspor kongre üyesi olan ve eski yöneticisi de olan Ekrem İmamoğlu, Trabzon ziyaretinde kulübe uğrayarak Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Yönetimi Ağaoğlu’nu tebrik etti.  Kim ne kaybetti kazanan Trabzon ve Trabzonlular oldu. Çünkü özlediğimiz ve bir türlü gerçekleştiremediğimiz birlik ve beraberlik için artık adımlar atmalıyız. 
Konu Trabzon ve Trabzonspor ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önerisiyle Yenikapı da 8 Mayıs Pazar günü yapılacak Trabzonspor’un İstanbul kutlamalarında herkes siyasi kimliğini çıkartarak Bordo Mavili formalarıyla ellerinde bayraklarla dosta düşmana bir kere daha Trabzon da ki müthiş kutlama gibi etkinlik yapılarak göstermeliyiz. Eğer orada konu Trabzon ve Trabzonspor ise davete gerek yok!
Çünkü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenikapı da yapılacak etkinlikte ben dahi hiç kimsenin siyasi konuşma ve şov yapmamasını söyleyerek herkesin orada olması gerektiğini vurguladı.
Gün birlik beraberlik günü. Özlediğimiz şampiyonluğa 38 yıl sonra kavuştuk, özlediğimiz eskiden olduğu gibi birlik beraberliğimize de kavuşalım artık!
 

YORUMLAR