TRABZONSPOR GENÇLERLE DE OLSA TURLADI!
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

TRABZONSPOR GENÇLERLE DE OLSA TURLADI!

09 Şubat 2022 - 23:11

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Denizlispor ile Trabzonspor karşılaşması iki takımında kadrosunda ki gençlere yer vererek maça çıktılar. Bu her takımın taraftarlarının da beklentisiydi. Elbette tek ayaklı oynanan karşılaşmada her takımda turlamak hedefindeydi.
Trabzonspor da özellikle yeni transfer Kouassi ile genç Enis Destan merak edilen oyunculardı.
Trabzonspor bu sezon süper ligde ligin paşası gibi çok rahat bir şekilde liderliği sürdürürken neden bu sezonu çift kupayla bitirmesin.
Kalede özellikle kupalarda oynayan Erce kaptan olarak maça çıkmasından büyük keyif aldım çünkü inanıyorum ki Arda bu takım da tıpkı Onur gibi uzun yıllar kaptan olarak kalesini koruyacaktır. Bu sezon Trabzonspor’dan şampiyon kaptan olarak Avrupa gideceğini düşündüğüm Kaleci Uğurcan’ın arkasında her an oynayacakmış gibi hazır olan ve hiç moral bozukluğu bile yaşamayan kaleci Erce çok güzel bir karakterde olduğunu da göstermiştir bizlere.
Denizlispor Trabzonspor karşılaşması başlamasıyla çok fazla tecrübesi olmayan Bordo mavililer de her ne hikmetse oyunun başında özellikle orta saha da topu alan neden geri pas düşünürler merak ettim. Ve Hüseyin Türkmen sağdan Yusuf Erdoğan’ın pasıyla golü atacağını hissettirmişti ve de attı golünü. Bu ara da ilk defa izlediğimiz Kouassi bizlere Yattara’yı hatırlatıyor. Sol da hem ilerde hem de kalemize kadar gelerek oyunda sol benim dedirtti.
İlk yarı maalesef sahada Trabzonspor yoktu sadece ilk kez bir arada oynayan Trabzonsporlu futbolcular vardı. Gol arayan akıllı şekilde rakibi Trabzonspor bile olsa Denizlisporlu futbolcular vardı. Gençler neyse de Yunus Mallı gibi bir tecrübeli ayak ayakta mıydı maçta mıydı belli değildi. 
Bu maçtan sonra Abdullah Avcı bu gençleri tekrar gözden geçirmesi lazım ve nihayet oynadığı sürece hiçbir varlık gösteremeyen Yunus Mallı’yı çıkararak yerine Bakasetas’ı oyuna aldı. Son haftalarda forum düşüklüğü gördüğümüz Berat bile bu maçta gerek ne tecrübesini gösterebildi ne de oyunda etkili olamadı.
Ama en önemli şuydu, Trabzonspor’lu futbolcular oyunda Denizlispor’lu futbolcular kadar istekli değillerdi.
Ancak Berat’ın Burak Cem’e pası ve onun da ceza sahası içerisinde ve topu iyi takip eden Kouassi tecrübesiyle ve klasıyla golü buldu.
Trabzonspor Denizlispor müsabakasın da tatsız tuzsuz bir maç izledik ama bu maçı izleyen Trabzonsporluların turdan başka beğendikleri bir şey olmadığına inanıyorum. Oysa bu maçta oyunun başından itibaren Kouassi topla buluşturulsaydı daha gollü ve zevkli bir maç olabilirdi.
Birde bu maçta Denizlisporlu oyuncular sertlikle rakiplerini durdurmaya çalıştılar.
Yine de bu turu atlarken önümüzde ki hafta Trabzon da oynanacak Konyaspor maçı öncesi as futbolcuların dinlendirilmesi bana göre haftanın en güzel olayı idi.
Bu maçtan sonra tüm izleyenler de gördü ki Trabzonspor da Kouassi topla buluşturulursa skora çok etki edecek oyuncu olduğunu gösterdi.

YORUMLAR