OKUYALIM Kİ ?
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

OKUYALIM Kİ ?

19 Ocak 2022 - 17:26

Toplumuz yavaş yavaş değerlerini kaybediyor mu acaba?
Günümüzde bakıldığında hep eskiyi eskileri özler olduk. Eski zamanları hayal edip mutlu oluyoruz. Eski insanları arar olduk.
Eskiden bir söz vardı “bit pazarına nur yağdı “denirdi. Ancak artık bit pazarında bile eskiden bulduklarımızı bulamıyoruz. 
Yani kısaca günümüz koşulları bizlere eskiyi özletir oldu.
Eskiden ne güzel samimi kardeşlikten de öte dostluklar vardı, şimdi var mı?
Eskiden ne güzel akrabalar, samimi dostlar ev ziyaretleri vardı, şimdiler de var mı?
Eskiden kim fakir kim zengin herkesin durumu belliydi ya şimdi!
Eskiden samimiyet vardı, güzel arkadaşlıklar vardı. Ya şimdi.
Eskiden çok sıkı aile bağları vardı. Büyük küçük saygı sevgi vardı, ya şimdi!
Şimdi ne var biliyor musunuz?
Şimdi sosyal medya ve sosyal yaşam var. Onun için eskileri özler olduk.
Akıllı telefonu olmayanı gülen toplum olduk. Akıllı telefonu olup da akıllı kullanıyor muyuz yoksa facebookları geçtik TikToklarda mutluluk arar olduk toplum olarak.
Eskiden tek kanal televizyon vardı ve herkes onun önünde pür dikkat ne çıkacak diye izlerdik gözümüzü kırpmadan. Hatta yılbaşında dansöz çıkacak diye büyük heyecan duyardık, şimdi onları da geçtik.
Şimdiler de herkes her şey oldu herkes her şeyi biliyor artık! Nasıl biliyor okuyarak mı yoksa akıllı telefonuyla kafasına göre takılarak mı?
Akıllı telefonla birlikte artık bu Covid virüsüyle toplum tamamen birbirinden koptuk mu ne? Anne baba ziyaretleri el öpmelerin yerine tamamen akıllı telefonlarla görüntülü konuşmalarla görevimizi yaptık sanıyoruz. 
En önemlisi de okumayan bir toplum olduk. Bakın en çok okunanlardan gazetelerin tirajları komik rakamlarda. Hatta artık televizyonlar bile toplumun pek dikkatini çekmez oldu. Kıskançlık hastalığıyla hasetlik geldi topluma.
Peki ne oldu bu topluma? 
Bu toplum günümüz koşullarını bahane ederek samimiyetlerden uzaklaştı, akraba bağları bitme noktasında. İnsanlık ise hak getire. Neredeeee!
Yukarda ki değerlerimizi kaybettikçe Esra Erol benzeri programların sayıları arttı, neden çünkü izleniyorlar. Haberlerde ya kirli siyaset ya da ölüm haberleri toplumu daha da geriyor ve gergin toplum yapıyor. Televizyonlarda halkı mutlu edecek rahatlatacak eğitecek ne var söyler misiniz?
Ama her şeye rağmen az da olsa özünü bozmayan kimliğini kaybetmeyen az da olsa ahlaklı bir kesim var. 
Kitap gazete okumayanların akıllı telefonlarından vazgeçmeyen ve yanlış yollarda yürümeye çalışanlara rağmen biz okuyalım okutalım ve bilmeden cahil kalmayalım. Okunmasa bile bizler toplu ayna olmak için yazmaya devam edeceğiz. Ama biz yazalım da sizler de bir iki dakika da olsa okuyun ki, daha da cahil olmayalım. Oku da ne okursan oku ama oku.
Yani OKUYALIM!

Zeki Gökçe
Zekigokce6161@gmail.com

YORUMLAR