BUGÜN 24 ŞUBAT...
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

BUGÜN 24 ŞUBAT...

24 Şubat 2022 - 17:39


BUGÜN 24 ŞUBAT....
Bugünün önemi nedir dersem bir çok şeyler yazarsınız. Aslında bugünün önemi bana göre bugün bari tüm Trabzonlular birlik beraberlik içerisinde 104 yıl önce Rus işgalinde nasıl birlik beraberlik içerisinde bu şehir feth edildiyse o günleri ve o fetihleri yapanları unutmadan hiç olmazsa bugün TÜM TRABZONLULAR olarak birbirimize sevgi ve saygı gösterelim. 
Ama maalesef bırakın sevgi ve saygı göstermeyi birbirimizi kötülemeye karalamaya çalışan öteleyen öteleştiren cemiyetler olduk!
NEDEN ?
Bugün bazı cemiyetlerde mesela dernekçilik oynayanlar sağda solda  yok Fatihin fethettiği kanuninin doğduğu yavuzun yönettiği şehrimiz gibi masallarla hikayeden oyunlarla oynamaya devam ederler. Ama gerçek Trabzonlular hiç olmazsa bugün hatırına gördükleri yanlışları alkışlamadan iyiyi güzeli doğruyu göstererek 38 yıl sonra şehrimize gelen ŞAMPİYONLUK ile el ele kol kola düşman çatlatırcasına sarılalım. 
Üzülerek belirtmeyim ki adına TDF yani TRABZON DERNEKLER FEDRASYONU dediğimiz bu topluluk maalesef kendilerini Trabzonun İstanbul da ki üst çatısı zannederek bir şeyler yaparak koltuklarda oturarak bazen de bazı siyasilerle bakanlarla fotoğraflarda poz vererek Trabzon için güzel şeyler yaptıklarını zannediyorlar.
Bu kurum İstanbul da bulunan Trabzonlu gazetecileri tanımayarak, Trabzon' a kadar gittiler ve Trb. Gazeteciler cemiyetinde   İstanbul'a gelin bizleri tanıyın derken ne demek istediler acaba? İstanbul da bulunan biz gazeteciler yıllarca ne yapıyorduk ve halen yapmaya da devam ediyoruz. İstanbul da ki hemşerilerimizin haberlerini yaparak Trabzon da Karadeniz de okunmasını sağlıyorduk ve devam da ediyoruz. Trabzon da merkezleri bulunan GÜNEBAKIŞ GAZTESİ-TAKA GAZETESİ ve KARADENİZ GAZETESİ İstanbul'da ki Trabzonlulara güvenerek burada da basıldı ve satışa sunuldu ,kim aldı neden kapandılar ve tekrar Trabzon'a döndüler. 2002 yılında İstanbul'a geldiğimde 3 tane kemençe çalan Karadeniz radyosu vardı. 106.4 Mavi Karadeniz Radyo,93.3 Karadenizin Sesi radyosu ve halen yarım yamalak Karadeniz türküleriyle devam eden 98.2 Karadeniz Fm. hangi stk ve ya dernek ve dernekçilik oynayan BAŞKANLAR bu konularda neler söylerler acaba? Bir başkan Trabzonlu olmayan bir radyocuya 1 yıl sponsor olurken bizlere de rica minnet 2 ay 3 ay eh işte. 
Bugün şunu açıkça yazıyorum ki TRABZON ismi tüm şahıslardan daha da muteberdir benim için. Ancak kim ki TRABZON ismini kullanarak TRabzon' a zarar veriyorsa onu da yazmak bizim görevimiz. 
HER TRABZONLU GÖRDÜĞÜ YANLIŞI ALKIŞLAMAMALI. 
HER TRABZONLU KOLTUK SEVADASIYLA TRABZONA TRABZONLUYA ZARAR VERECEK KOLTUKLARDA VE MAKAMLARDA OTURMAMALI.
HER TRABZONLU MAKAM SEVDASI İÇİN HEMŞERİSİNİ MENFFATİ İÇİN KARALAMAMALI.
HER TRABZONLU DOĞRU BİLDİĞİNİ MENFFATİ OLMASAZDA SÖYLEMELİ.
HER TRABZONLU TRABZONLU GİBİ DİK DURMALI. 
amma maalesef İstabul da bazı dernekçilik oyunlarını sevenler yukarıda ki saydığım kriterleri menfaatleri uğruna hiçe sayarak Trabzonluyu karalama ve suçlama da bulunuyorlar. 
Biz medya mensupları bu gibi oyunlar oynayan dernekçilere AYNA oluyoruz ama onlar etraflarında ki şakşakçılardan gerçekleri göremiyorlar. 
TRABONUN FETHİ TRABZONU LAYIKIYLE TEMSİL ETMEKLE OLUR!

YORUMLAR