KARADENİZ FIRTINASI KUPA DA ESMEYE DEVAM EDİYOR!
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

KARADENİZ FIRTINASI KUPA DA ESMEYE DEVAM EDİYOR!

01 Mart 2022 - 23:13


Süper Lig’in lideri Trabzonspor Antalyaspor ile Türkiye Kupası çeyrek finalinde karşı karşıya geldi.
Trabzonspor’u süper lig de şampiyonluk yolun da yenebilen tek takım Antalyaspor’du. Onun için Trabzonsporlu futbolcular bu maça çıkarken bunu da unutmadıklarını tahmin ediyorum. 
Bu arada son 7 maçta sadece 1 gol yiyerek bu maça çıkan Antalyaspor müsabakasının kolay maç olmayacağı da malum. 
Bu düşüncelerle az gol yiyen bir Antalyaspor ile çok gol atan ligin beyi ve en çok gol atan takımı Trabzonspor’un bu müsabakası oyun öncesi bizleri düşündüren konulardı. Ayrıca telafisi olmayan tek maçlık bir oyun ve kupayı alanın direk Avrupa’ya uçması da ayrı bir önem arz ediyordu. Yarı final olmak için yine seyircisi önünde maça çıkan Trabzonspor bu maçta da arkasına aldığı taraftar gücüyle maça çıktı.
Ya arkadaş Trabzonspor da yine Vişça golcülüğünü konuşturdu ve yine golünü attı. Özellikle Djaniny’nin harika pasıyla topla nerede buluşacağını iyi sezerek golünü atan Vişça ile türbinlerde müthiş uğultu da arttı. Maç başladığından itibaren özellikle orta saha da Siopis yine her yerde basmadık yer bırakmazken tüm Trabzonsporlularda yardımlaşma top alıp vermeler üst düzeydeydi. Özellikle Djaniny ile Kouassi ikilisi çok iyi anlaşarak paslaşmalarıyla Antalya defansında tehlikeli oldular. Maçın başından beri topu rakip sahasında oynamaya çalışan Bordo Mavili futbolcular yine organize bir atak da güzel bir organizasyon da Bakasetas ile kazanılan golü VAR iptal etti. Bu arada maçın başından itibaren rakibine baskı uygulayan Trabzonspor hem rakibine top kaptırmazken hem de rakibine hata yaptırarak etkili oyunuyla üstünlük kurdu.
İkinci yarı da Trabzonspor baskılı oyunu tehlikeli olurken direklerin müsaade etmediği şutlar da tüm izleyenleri heyecanlandırdı. Trabzonspor maçın başından itibaren oyunu kontrolünde bulundurarak ani ataklarla gol aradı. Ama özellikle bu maçta gördüğüm en önemli konu çok iyi yardımlaşan Trabzonspor vardı. Orta saha da görev alan Berat’ın biraz daha agresif katkı vermesi ve rakibi caydıran tavırları olması lazım. Genç yetenek diye baktığımız Ahmet Can güçlü fiziğini biraz daha aklıyla birleştirerek önünü arkasını da oyun için görmesi lazım. Serkan oynaya oynaya futbolunu geliştirdiğini gördük. Son dakikalar da 1-0 gibi skoru korumaya çalışan Trabzonspor Antalyaspor ataklarında defans olarak zaman zaman tehlikeli hatalar yaptılar ama rakip golü bulamadı. Maçın sonlarına doğru ani bir hücum da Berat skoru 2-0 yaparken yarı finalin kapısını iyice açmış oldu. Bu da Trabzonspor’un süper ligin yanın da Ziraat Türkiye kupasın da da varım dedi. 
Her maçta yazdığımız gibi Trabzonspor da geniş oyuncu kadrosu çıkan giren oyuncuların oyun sistemini bozmadıkları gibi de katkı vererek skora yansımasına yardımcı oldular.  Siopis bitmez enerjisiyle arkadaşlarına çok yardımcı oldu. 
Bu maçın sonun da son 7 maçında yenilmeyen ve sadece 1 gol yiyen Antalyaspor karşısında 2 golle turlayan Trabzonspor kupa da da yoluna devam ederek yarı finale çıkmayı başardı. 
Yine türbinde taraftarlarıyla saha da güzel oyunlarıyla Trabzonspor’da ki huzur göze batıyordu. Yenilmeyen ve kazanan Trabzonspor kupayı da gözüne kestirdi. 
Şimdi sıra da önümüzde hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçı var!
Maç maç yoluna devam eden Trabzonspor bu maçı da 3 puanla kapatarak ligde ki başarısını halen 3 İstanbul takımının başarısızlığıyla zedelemeye çalışanlara da iyi bir kapak olacaktır.
Tebrikler Trabzonspor  kupa da yola devam..

YORUMLAR