AKDENİZ DE KARADENİZ FIRTINASI ESTİ!
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

       AKDENİZ DE KARADENİZ FIRTINASI ESTİ!

20 Şubat 2022 - 23:28

            Trabzonspor önceki maçlar da olduğu gibi rakibi kendi sahasına çekerek kontrataklarla gol arıyordu. Yani sabırlı futboluyla Avcı taktikleriyle genellikle golleri 2. Yarı da buluyordu. Ancak dün Alanya da böyle olmadı.
Aytemiz Alanyaspor  sahada 4  1  4 dizilişiyle maça galibiyet amacıyla çıktığı belliydi. Ancak Kurt Hoca Avcı rakiplere göre taktik düşüncesiyle oyunun başında presle rakibine hata yaptıran Trabzonpor’lu oyuncular 4. dakika da çok konuşulacak Nwakaeme’nin güzel golüyle öne geçti.
Bu golle birlikte Trabzonspor Akdeniz de Karadeniz kasırgası gibi tehlikeli ataklarıyla tüm oyuncular gol atmak için yaptıkları kombinasyonlarla Alanyaspor kalesinde oyunun başından itibaren tehlikeli oldular.
İleride hızla çoğalan Trabzonsporlu futbolcular tüm hatlarıyla hücum da etkili oldular ve Alanyaspor deplasmanın da türbinlerden de alkış aldılar. Orta saha da Dorukan ve Siopis rakiplerin ataklarını durdukları gibi aldıkları toplarla ileri uçlarda ki arkadaşlarını bulundurarak 39 dakika da 4-0 gibi skoru buldular.
İlk yarı rakibine hiç pozisyon vermeden devreye 4 golle giren Trbzonspor tabi ki rakibini de demorilize etmeyi becerdiler. Özellikle Conerlıus hem atıyor hem de attırıyor.
İlk yarı atılan 4 golde de çalışılmış bir organizasyonlarla olduğunu da gösterdiler.
Trabzonspor ilk yarı tüm hatlarda ki oyunlarıyla izleyenlere işte ŞAMPİYON takım dedirttiğine de inanıyorum.
İkinci yarı da da Trabzonspor hücumları organize şekilde devam etti. Sanırım Kaleci Uğurcan’ın en az terlediği mücadele oldu Alanyaspor maçı.
Bu maçta özellikle Puhacz gerek defansta gerekse de ileride zaman zaman gol kombinasyonlarında etkili oluşuyla bir atmaca gibi idi.
Bu maçı izlerken sadece hoşuma gitmeyen bu oyuna bu oyunculara Trabzonspor’un hasret kaldığımız orijinal çubuklu formalarıyla olmasını isterdim. Sayın Başkan Ağaoğlu lütfen bu takıma hasret kaldığımız orijinal Bordo mavili çubuklu formalarımızı yaptırır mısınız demekten de kendimi alamayacağım.
Bu konuda sanırım okuyucularımız da bana hak vereceklerdir.
İkinci yarı da da Trabzonspor fırtınası devam ederken penaltı kazanan Alanyaspor maalesef kalesinde devleşen Uğurcan Çakır sadece elleriyle değil ayaklarıyla top kurtaran kaleci olduğunu bir kere daha gösterdi ve penaltıyı gole çevirmelerine müsaade etmemesi de hanesine bir yıldız daha ekletti.
Gerek oyun anlayışıyla gerekse de tüm takım üzerinde ki hakimiyetiyle Abdullah Avcı ve ekibi bu takıma birlik beraberlik aşısı da açıkça belli oluyor. Örneğin oyuna giren çıkan futbolcuların hepsinde aynı heyecan ve sorumluluk da gözlerden kaçmadı. Bu maçta Uğurcan’ın yedeği olan ve hiçbir zaman moralini bozmayan kaleci Erce’yi oyuna koyması da önemli bir değişiklikti bence. Böylece kupa maçlarının dışında da kaleci Erce’ye görev vermesi takımın yedeklerinin bile hazır olduğunu kanıtlamış ve göstermiş oldu. Yani Trabzonspor sadece atanıyla tutanıyla değil yedekleriyle bile şampiyonluk yolunda olduklarını seyredenlere gösterdi. Hatta Alanyaspor taraftarları eski futbolcuları Bakasetas ile Siopis’i maçtan önce çiçeklerle karşıladılar ve maçın sonlarına doğru maçtan çıkan eski futbolcuları Bakasetas’ı alkışlarla uğurladılar, bu da futbol adına özlediğimiz güzelliklerdendi. Yunus Mallı ya da bir çift sözüm olacak. Sen eski milli bir futbolcu olarak giydiğin formayı ve bulunduğun futbol kentini iyi tanı ve saha da sende var olan o meziyetlerinle ön plana çık ve alkışlan! Çünkü gördüğümüz Yunus mallı bildiğimiz Yunus değil. Kendine gel!.
Yani lafın kısası dün Alanya deplasmanın da Trabzonspor maça fırtına gibi başladı ve zirvelerde tutunmaya çalışan Alanyaspor’u ezdi geçti.
Bu maç sonrası Trabzonspor zorlu deplasman maçında her yönüyle güzel futboluyla 4 gol atarak yoluna devam etti. Bordo mavili futbolcular  Karadeniz fırtınasıyla Akdenizde Alanyaspor’u ezdi geçti alkışları da hak etti. Çünkü son 7 maçın da hiç yenilmeyen Alanyaspor kendi evinde Şampiyonluk yolunda ki Trabzonspor’dan 4 gol yedi.
Şimdi önümüzdeki maçlara bakalım bayrakları asalım.
Durmak yok coşkuya devam uşaklar…
 

YORUMLAR