TRABZON DERNEKLER FEDERASYONUNDA NELER OLUYOR?
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

TRABZON DERNEKLER FEDERASYONUNDA NELER OLUYOR?

11 Mart 2022 - 11:50

Koltuk sevdalıları denince sizi bilmem ama benim aklıma derneklerde uzun yıllardır aynı koltukları işgal edip hiçbir şey beceremeyen kişiler gelir. 
Beni asıl rahatsız eden konu ise bu kişilerin, Trabzon’un üst çatısıyız diyerek Trabzon Dernekler Federasyonun da uzun yıllardır oturanlar ve yeni katılanlar!
Hemen içinizden nedir bu Zeki’nin bu derneklerle zoru diyenleri duyuyorum. 
Benim için dernekler hele de gurbette çok önemli yerlerdir. Derneklerin başında bulunanlarda çok önemli olmalılardır. Çünkü onlar şahsiyetleriyle yaptıklarıyla Trabzon’umuzu temsil ediyorlar. Onun için o dernekler ve dernek başkanları ve üyeleri Trabzon kadar önemlidir benim için. Onlar da her Trabzonluyu önemli görmeleri gerekir. Ayırım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde olunmalıdır.
Buradan yola çıkıldığın da Trabzon Dernekler Federasyonu İstanbul da “biz en büyük Trabzon üst çatısıyız “diyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. 
Bu aralar Fatih ilçesinde yapılmakta olan Trabzon Evi tek referansları. Ha bir de Yenikapı ile Maltepe de yaptıkları eğlenceli panayırları. Bunlar sosyal ve kültürel etkinlikler değildirler. Bunlar halkın bedava gelip türküler dinledikleri, alışveriş yaptıkları gezdikleri etkinliklerdir. 
Trabzon Dernekler Federasyonun başında bulunan (her ne kadar beni her yerden engellese de, silse de) İsmail Şatıroğlu aslında çok önemli avantaj ama bu ismi çok iyi kullanabilirlerse ki ben uzaktan gözlemlediğim kadarıyla kullanamıyorlar. Çünkü İsmail Şatıroğlu’nun yüreğinde ki hümanist duygular çoğunda yoktur. Trabzon ve Trabzonlular için elinden geleninin en iyisini yapar ama etrafındakiler daha doğrusu yanındakiler çevresini daraltmasalar, başkanı şaşırtmasalar.
Bakınız TDF veya diğer federasyon ve dernekler sizin ego tatmin yeriniz olmamalı.
Hizmet yarışında olmanız demek diğer dernek veya federasyonla rekabet etmek demek ayrıştırmak veya ötekileştirmek olmamalı. Son kongreden sonra TDF Genel başkanı tüm arkadaşlarını TDF Genel başkanı yaparak ödüllendirdi! Bu arada derneği olmayan, yönetimi olmayan, çanta dernek veya tabela derneği hatta derneği olmayanlar bile TDF de Genel Başkan yardımcısı olarak Trabzon’u, Trabzonluyu temsil etmek için listeye girmek için yoğun çalışmalar yaptılar. Yani Trabzon Dernekler Federasyonu Genel başkan yardımcısı olunca elbette ki makam sahibi oluyorsunuz, üst düzey bürokrat bakan veya eş değer şahsiyetlerle aynı fotoğraf karesinde pozlar verebiliyorsunuz. Şimdi yıllardır bu koltukları işgal eden ne iş yaptığını hangi dernekten TDF de bulunduğunu bile bilmediğimiz hatta Trabzon’un neresindendir olduğunu bilmediğimiz 43 Genel başkan yardımcısını tanımak hakkımız değil midir?
Yeni çıkardıkları dergi elime geçti, kimse vermedi en son yaptıkları Maltepe sahilindeki etkinliklerinde masanın birinden aldım. Bu koltukları işgal edenleri daha doğrusu tanımadığım bir sürü TDF Genel Başkan yardımcısı hemşerilerimi tanımak istedim. Çünkü son yapılan TDF kongresinde kongre bitiminde bir Trabzonlu olarak, Trabzonlu bir medya mensubu olarak dilek ve temennilerimizi söyleyelim dedik, kimse dinlemedi çünkü kongre bitmişti fotoğraf çekilme kargaşası vardı o anda. Yani Trabzon Dernekler Federasyonun kongresinde fikirlerimizi beyan edemedik. Sonra TDF Genel başkanı ile bir röportaj haber bilgi alma soru sormak için İstanbul da hizmet veren 3 gazeteci arkadaş olarak randevu talep ettik, hatta 10 Ocak çalışan gazeteciler günü bile çok bekledik ama sağ olsunlar selam bile vermediler bizlere o gün! İstanbul da ilk defa Beylerbeyinde bulunan Trabzon Kültür Derneği Başkan yardımcısı Dr. Erdal Atalay , Aytekin Akay ve Bülent Şirin ile beni Çalışan Gazeteciler Gününde Dernek de ağırlayarak konularla ilgili olarak sohbet ettik. Daha sonra İstanbul Trabzon Federasyonu Genel Başkanı Dursun Çağlayan ve yönetim kurulu yine 3 gazeteci olarak bizleri federasyon binasında birer plaketle taltif etti, teşekkürler ederiz. 
Önemli değil bizlerde ego olmaz bizler işimizi yapmaya çalışıyoruz. 
Ancak gelelim Trabzon Dernekler Federasyonuna. Kongre sonrası Genel başkanla görüşme taleplerimiz, TDF içerisinde medya sorumlusu Sinan Barut Bey bizlere tamam bugün yarın diyerek resmen salladı her zaman salladıkları gibi. Oysa gazeteciler sayın genel başkanla ve yönetim kuruluyla yeni kongre sonrası Trabzon ve Trabzonlular adına haber yapmak için talebimiz olmuştu, halen adam yerine konularak olumlu veya olumsuz bir yanıt dahi verilmedi. 
Tüm bunların yanısıra Trabzon Dernekler Federasyonu başkanı ve Yönetim Kurulu Maltepe etkinliği öncesi Trabzon’a gidiyorlar ve Gazeteciler cemiyetinde meslektaşlarımızla toplantı yapıyorlar ve o toplantı da TDF Genel başkanı gazeteci arkadaşlarımıza” buyurun İstanbul’a gelin ve bizleri orada daha tanıyın görün” diyor. Ama bizi burada ne adam yerine koyuyor ne de medya mensubu görmüyorlar galiba? 
Bu arada TDF de eksikliğini gördüğüm Kadın kolları maalesef nedense Trabzon ayarında olamadı. Kadına şiddete tepkilerin çığ gibi büyüdüğü ülkemizde TDF de kadınların 1 kişi hariç pek yeri yok galiba?
Şahsen ben TDF genel başkanı sayın İsmail Şatıroğlu’nu çok iyi tanırım, onun Trabzon ve Trabzonluya olan sevdasını da çok iyi bilirim. Hele insanlara olan düşüncelerini de . Ama ne hikmetse beni bir kalemde her yerden silmiş ne büyük suç işledim acaba? Buradan söylüyorum sayın başkan ne suç işledim ki beni her yerden engellediniz? Bir Trabzonlu olarak dik duruşumu mu sevmediniz ki birden sildiniz beni. Oysa ben size karşı ve herkese karşı da haddimi bilirim, herkes de haddini bilmeli.
Kim kimi nasıl görürse görebilir, kişinin işidir aynası lafa bakılmaz derler ya! 
Ben de Trabzon dernekleriyle adını duyduğumuz ama ne iş yapar hangi dernektendir diye bilemediğimiz bazı Genel başkan yardımcılarını tanımak ve TDF Genel başkanının projelerini bilmek adına bir kez daha Trabzon da ki gazetelere haber yapan biz gazeteciler olarak İstanbul da sizlere çok yakınız başkan, sizler bizleri bizler de sizleri çok iyi tanırız aslında. Biz yazarız Trabzon’dakiler de okurlar. Onun için medya mensubu olarak İstanbul da bulunan 4 Trabzonlu gazeteci arkadaşlar olarak buradayız Başkan. En kısa zaman da projelerinizi dinlemek öğrenmek için davetinizi bekliyoruz.

YORUMLAR