O SENE BU SENE DİYEREK BİRLEŞELİM
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

         O SENE BU SENE DİYEREK BİRLEŞELİM

28 Şubat 2022 - 22:52

                 O SENE BU SENE DİYEREK BİRLEŞELİM
 
İstanbul da bulunan ve kendisini her daim Trabzonluların üst çatısı olarak lanse eden Trabzon Dernekler federasyonun yapmış olduğu Trabzon’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü etkinliği de bitti.
Yapılan etkinlik de ilk defa 38 yıl aradan sonra Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda 100 sene daha unutulmayacak liderlik ve şampiyonluk mücadelesinde sona doğru gelirken dost düşman Trabzonspor’un başarını konuştu.
Maltepe de yakılan meşale etkinliği Trabzon Dernekler Federasyonun en unutulmaz ateşiydi. Burada şunu belirtmem lazım ki; TDF Genel başkanı İstanbul da aslın da bugüne kadar en şanslı başkan. Çünkü şampiyonluk için son maç İstanbul da Başakşehir ile oynanacak. Maltepe de meşalelerle Anadolu yakası Trabzonspor naralarıyla ateşlendi ve coşkulu bir anbians oldu. Bunun bir de son maçtan sonra tüm İstanbul da olabileceğini düşünün! Elbette ki silahların patlamayacağı bunun yerine meşalelerle 38 yıl sonra gelen ve unutulmayacak Ahmet Çalık sezonunun sonunda ŞAMPİYON TRABZONSPOR tarihe geçeceğini düşündükçe çok daha anlamlı olacağını gördüm.
Trabzon’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümünde beklenen Trabzonspor’un hasret kaldığımız şampiyonluğu ile artık yeni bir sayfa açılarak tüm Trabzonluların TRABZON etrafında daha da samimi toplanması gerekir.
Bugüne kadar dernekçilik adı altında yapılan sen ben kavgalarının da bitmesi gerekmez mi?
Şimdi TDF Genel başkanı İsmail Şatıroğlu’na soruyorum.
Trabzonluların kısır sen ben kavgaları neden oluyor? Neden tüm Trabzonlular 1 çatı altında toplanamazlar? Derneklerin amacı birlik beraberlik değil mi? Trabzonspor’un ilk çıkışı Türkiye de futbol oynayan 61 plakalı başarılı başarısız tüm futbolcuları Nevşehir’li bence asıl Onursal Başkan Şamil Ekinci toplamadı mı Trabzonspor çatısı altında. Ne oldu, işte o birlik beraberlikle küçücük kendi halinde bir şehir olan Trabzon, Trabzonsporlu futbolcularla ve yöneticilerle bugünlerin şampiyon takımını yaratarak dünya kenti oldu Trabzon.
O SENE BU SENE dedik ve mutluluğa stadı hınca hınç dolduran taraftarlarıyla Türk futbolunda unutulmayacak en az 10 yıl konuşulacak başarılarıyla anlatılacak bir şampiyonlukla sezonu ŞAMPİYON olarak noktalayacak.
Buradan şu anlaşılıyor ki birlik berberlik olduğu yerde dosta düşmana Trabzon’un gücü ve güzellikleri de gösterilmiş olmadı mı?
Şimdi buradan soruyorum. Sayın Başkan İsmail Şatıroğlu şahsiyetiyle, Nevşehir’li onursal Başkan diyebileceğimiz ve saygıyla andığımız Şamil Ekinci gibi unutulmaz güzellikleri yapabilecek maddi manevi güce sahip. Ancak yönetimi de yani tüm Başkan yardımcısı Dernek Başkanları da böyle bir başkanı olumlu projeleriyle, samimi yaklaşımlarıyla doğru şekilde bilgilendirip yönlendirmesi gerekir.
Trabzon’ gurbette yani İstanbul da temsil ettiğini söyleyerek hizmet etmeye çalışan tüm dernekler kendi bünyelerinde Trabzonluları ötekileştirmeden ayrımcılıklar yapmadan bir çatı altında toplamak sözde değil özde de olmalıdır.
Trabzon insanı değişik bir karakter olduğunu herkes bilir. Trabzonlu dik duruşlu olmalı, Trabzonlu dürüst olmalı.
Şimdi yine buradan soruyorum. Trabzonlu yalaka mı olmalı yoksa doğru bildiğini üslubunca söylemesi gerektiği gibi söylememeli mi?
Derneklerinde faaliyetleri olmayan, hatta tabelaları olmayan hatta yönetimleri dahi olmayan dernekleri ve başkanlarının başkancılık oyunlarıyla şov yapmalarını söyleyemeyelim mi, yazmayalım mı?
İstanbul da yıllarca medya konusunda mücadele eden gazetecilerin derneklerin bazı eksiklerini hatta yanlışlarını yazdığı için doğruluklarından dolayı ötekileştirilmesi mi yoksa takdir mi edilmesi gerekir Başkan. Medya gördüğü yanlışı gördüğü doğruları da yazmalı değil mi? Yani medya sadece kimsenin de tasvip etmediği YALAKALIK mı yapmalı.
Bir tarafta Trabzon ve Trabzonlular için maddi manevi olarak çalışan dernekler ve yöneticilerini alkışlarken hiçbir etkileri olmayan hatta olmayan varmış gibi ortalıkta dolaşanları da yazmak gerekmez mi?
Yani medya olarak sadece hak etmeyenleri de hak edenlerle aynı görmek en büyük yanlıştır.
Trabzon Dernekler Federasyonu artık Trabzon şanına yakışır etkinliklerle tarihe iz bırakması gerekir. Örneğin bilimsel panellerle, etkinliklerle siyaset yapmadan Trabzon şehri ve insanına hizmetler gibi. Örneğin bugüne kadar hangi dernek Trabzon şehrinin Turizm için ne projeler ve katkılar yapmış! Bugüne kadar hangi dernek Trabzon ulaşımı için yıllarca konuşulan tren yolu için plan veya proje hazırlamış. Bu gibi örnekler toplu istişarelerle yapılır. Herkes gerçekten popülizmden uzak düşüncelerle katkı verirse ortaya akılcı projeler çıkmaz mı?
O sene bu sene diyerek her konuda tüm Trabzonluların fikirleriyle güzel işlerde buluşmak dileğiyle.
 
 

YORUMLAR