TRABZONSPOR EZE EZE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA !
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

TRABZONSPOR EZE EZE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA !

26 Şubat 2022 - 00:35

TRABZONSPOR EZE EZE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA !
Müsabaka öncesinde Ortahisar Belediyesi önünde Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi tarafından “maç öncesi konseri” düzenlenmesi ile maça giden taraftara büyük moral oldu.
Maçtan önce Trabzon halkıyla aynı heyecanı yaşadığını belirten Ortahisar belediye Başkanımız A. Metin Genç de şampiyonluk havasına girmiş bu konserle de sezon bitmeden tüm şehir şampiyonluk kutlamaları için hazırlığa başladığını gösterdi. Zaten Bordo mavili Şampiyonluk bayrakları tüm Türkiye de her yerde göklerde dalgalanmaya başladı. Bu şehir tüm yaşayanlarıyla şampiyonluğa öyle susamış ki Başkan Genç’in 12 yaşındayken Trabzonspor’un 6. Şampiyonluğunda ki pankartta yazan yazı bugünde aynı heyecanımızı yansıtıyor.
Gelelim sahaya.
Maça harika paslaşmalarıyla rakibi çözmeye başlayan Trabzonspor gerçekten şampiyon edasıyla ve havasıyla başladı. Tüm hatlarıyla yardımlaşma ve kaybettikleri topları anında kapma şekliyle de göze hoş gelen futbolla taraftarları coşturdular. Maçın başında gördük ki Nwakaeme oyunda serbestliği almış ilerde geride kalesi önünde her yerde var. Onunla birlikte sahada basmadığı yer kalmayan Siopis gerçekten o enerjiyle de Trabzonspor’un atom karıncası olmuş. Oyun başlar başlamaz top genellikle rakip yarı alanında güzel paslaşmalarla gol arayışları türbinlerinde alkışlarıyla ödüllendirildi. Yılların tecrübesi ve klas defans oyuncusu Hugo’nun yanında bir genç var ki bana bir zamanların efsane defans oyuncumuz Necati’yi anımsatıyor.
Bu arada Kayserispor da ani kontrataklarla kalemizde tehlikeli olmaya çalışırken attığı gol çok ince ofsayt kararıyla iptal edilmesi de bizleri memnun etti. Ama yukarıda da dediğim gibi gol geliyorum dedi ve de maçın ilk golü Kayserispor dan geldi. Kayseri Mama Thiam arkadaşlarını çok güzel yönlendirerek gol yollarında topla buluşturarak kalemizde tehlikeli oldular. Trabzonsporlu futbolcular golü yedikten sonra rakibi biraz daha ciddiye aldıklarını gördük. Özellikle Kayserispor kalabalık defansıyla rakiplerinin gol yolarını iyi kapattılar. Kayseripor bir iki pasla Trabzonspor kalesinde çok ciddi tehlike yarattılar. Her iki golde de genç oyuncu Ahmet Can’ın çok dikkatli olması lazım.
İlk yarının son dakikalarında yine Onur sağdan yaptığı güzel ortaya aynı şekilde Mama Tiam nefis yükselerek kafa golüyle devreyi 2-0 kapatmamız herkes de soğuk duş etkisi yaptı. Yani ilk yarı çok dağınık bir Trabzonspor izledik. İlk yarı Trabzonspor çok tehlikeli atak yapamazken rakip Kayserispor ise çok ciddi ataklarıyla ilk yarı içeriye haklı galibiyetle gitti. Bu skor maalesef tüm Trabzonsporluları şaşırttı. Ancak alıştığımız Trabzonspor oyununu da göremedik. İlk yarı Vişca oyunda mıydı göremedim.
Ancak ikinci yarı Edin Vişca ceza sahasında ayağına aldığı topu kaleye göndermeyi becerdi ve ben golcüyüm dedi. İkinci yarı Kurt Hoca Abdullah Avcı yerinde değişikliklerle hem futbolunu güzelleştirdi hem de uyuyan futbolcularını uyandırdı. Özellikle Djaniny klasik santrofor değil de dağınık futboluyla rakip defansının arasında etkili oldu ve goller de geldi. İkinci yarı oyun ilk yarıya oranla daha çok Trabzonspor’un gol arama yollarında daha etkili olduğunu gördük. Ancak kalabalık Kayserispor defansın da Trabzonspor’un kalabalık gol adamları son hareketi yapamadılar ve son dakikalarda gol arayan takım Trabzonspor’du.
Yani yazımın ve maçın özeti şu ki ilk yarı lakayt bir Trabzonspor vardı 2. yarının da özellikle son dakikalarında ilk yarı da ki lakayt dakikaların telafisi ne yazık ki yapılamadı. Ayrıca Kayseripor maçından başından beri oyunu güzelleştiren futbolu ve gol arayan takım olarak güzel bir futbol ortaya koydu. 
Ancak 90+4 de Trabzonspor atağında çok haklı bir penaltı kararıyla 40 bin taraftar ve Trabzonsporlular kazandıkları 3 puanla çok büyük başarı elde ederek yenilmezliğini devam ettirdi. Ancak bu maç bundan sonra oynanacak maçlar için Trabzonsporlu futbolculara bir ders olur inşallah. 
Bu taraftarla şampiyonluğa inanmış Trabzonsporlu futbolcular eze eze şampiyonluk yolunda bir engeli daha 3 puanla kapatarak kolbastı oynamaya devam ettiler. 
Sıra da kim varsa o gelsin! 
Şimdiden yazıyorum gelecek hafta da 3 puan şampiyonun olacak!

YORUMLAR