RİZEYİ DE REZİL ETTİNİZ!
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

RİZEYİ DE REZİL ETTİNİZ!

23 Nisan 2022 - 15:35

Rize Karadeniz bölgemizin küçük yüz ölçümü olan ancak çok zengin ekonomisi olan ve ülke genelinde gerek Devlet yapısında gerekse de iş dünyasında ve siyaset de çok önemli şahsiyetleriyle, yürekli özü sözü bir olan bir topluluktur.
Türkiye’nin Çay diyarı olan Rize ilinin bu zenginlikleri olmasına rağmen gündemde her zaman yer alan halkının harbiliğidir, hırsıdır, ülke sevdasıdır, inancıdır. 
Ancak yukarıda belirttiğim tüm özelliklerine rağmen ne yazık ki ÇAYKUR RİZESPOR gibi bir kurum bugüne kadar yukarıda belirttiğim özellikleri olan şehrin takımı olarak yani avaraj takımı olarak yönetildi. Tabiri caizse de asansör takım bile denildi. 
Neden? 
Çünkü Rizespor gerçek futbolu bilen ve Rizespor’un içinden gelen kişilerle değil siyaseten kurulmuş kadrolarla emirle gelen başkanlarla hep düştü çıktı düştü çıktı. Bu durum gerçek Rizelileri fazlasıyla üzdüğünü tahmin etmek de zor değil ama bu duruma üzülmeyen başka kulüplere sempati tutan ve taraftarı olan Rizeliler daha fazla.
Şimdi gelelim son oynadığı Fenerbahçe maçıyla Türkiye süper liginden düşmenin en büyük adaylarından Çaykur Rizespor ligler başladığından beri bulunduğu yerden yukarılara çıkamazken gerek nüfus olarak gerekse de sosyo ekonomik yönden Rize kadar güçlü olmayan ve 48 sene sonra çıktığı süper ligde ilk senesinde ligde kalmayı başaran Giresunspor’u da kutlamak gerekir. Ayrıca son derce maddi yokluklara rağmen ligde kalmayı başaran çotanaklar kadar bile olamadılar!
Bu sezon Çaykur Rizespor’u bu duruma kimler düşürdü?
1 önce emirle gelen emirle giden eski basiretsiz kukla yönetimler.
2 Bu yönetimleri yönlendirenler.
3 Bu takıma sahip çıkmayan İsmail Türüt’ün de yıllar önce türkülerinde söylediği gibi hani nerde RİZENİN AĞALARI?
Şimdi buradan birkaç kelam da Rize’nin ağalarına soralım. Mesela Türk futbolun da tüm servetini harcayacak kadar Galatasaraylı AAbdürrahim  Abayrak hiç umurunda mı Rizespor? Ve diğer Rize’nin ileri gelen siyaset dünyasında ki ve iş dünyasındakilerinin umurunda mı Rizespor. 
Sivil Toplum kuruluşları olarak çok güzel işlere imza atarak dernekçilik faaliyetleriyle iz bırakan tüm dernekler acaba bu konu da kendilerini hiç sorumlu buluyorlar mı?
Oysa unutulmamalı li yakın komşunuz Trabzon şehri Trabzonspor sayesinde dünya kenti olarak bilinir oldu!
Yani Çay Kur Rizespor da Rize’nin tanıtımında en az ÇAY kadar faydalı olabilirdi.
Bugünden itibaren artık bu şehrin kulübüne şehrin insanları sahip çıkmalı ve asansör takım olmaktan kurtarılarak Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım oluşturulmalı ki taraftar da maçlara gelsin ve takıma sahip çıksın.
Çünkü Rizeli iddialı ve hırslı bir yapıya sahip olduğu için düşmemeye değil yarışmacı takım yaratılarak Rizeliye Rize’ye yakışır kadrolarla tekrar kenetlenilmeli ve tekrar ayağa kaldırılmalıdır.

YORUMLAR