Skor Üzerinden Sorunlar
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Skor Üzerinden Sorunlar

26 Ekim 2020 - 00:19


Mağlubiyetten sonra konuşmak ve eleştirmek kolaydır. Bu eleştiriler, şampiyonluk kaybedildiğinde olsa anlamlı olurdu. 

Herkes sonuçlar üzerinden konuşuyor. Fenerbahçe maçının ilk devresinde, rakibini orta sahada durduran Trabzonspor’u herkes alkışlıyordu. 
46. dakikadan sonra bu alkışlayanlar eleştirenler oldu. Ne oldu da takım bu kadar değişti?
 
Bir kere, oyunu tutmak diye bir kavram var. Trabzonspor oyunu tutamadı. Bunun için iyi orta alan oyuncularına, top kapan ve yapan özellikli adamlara ihtiyacınız var. 
 
Flavio-Baker ikilisiyle Kamil Ahmet bunu ancak 1 devre yapabildi. Rakip takımın orta sahasından Sosa çıkınca, bir şey kaybetmediler. 
 
Çünkü Gustavo-Valencia-Ozan gibi diri-fizikli oyuncularla o bölgeyi domine ettiler. Hem de ileriyi Cisse ile güçlendirdiler. 
 
Trabzonspor’un yedekleriyle, Fenerbahçe’nin yedekleri 10 maç oynasa, 9’unu Fenerbahçe kazanır. Bir de attıkları gollere bakarsanız, duran top. Bu sezon çok sık atacaklar, göreceksiniz. 
 
Newton’u eleştirenler olacak, ancak topun Trabzonspor’a kalması ve ileriye en hızlı taşınması noktasında verdiği taktik doğruydu. Trabzonspor’da topu öne taşıyan tek adam Ömür. Parmak da olsa oyun farklı sonuçlanırdı. 
 
6 maç 5 puan, enseyi karartmamak lazım. Maçtan sonra başkana ve yönetime yüklenenler var. Olacaktır.
 
Ya arkadaşlar, bu takım şampiyonluğu kaybetti. Hem de 3 ay önce. Sahi nerelerdeydiniz? Ligin maçında 1-2 maç kaybından dolayı kimseyi gömmeyin. Ben Trabzonspor kazandıktan sonra eleştirmeyi tercih edenlerdenim. 
Trabzonspor 3-1 kazansa da bir sürü sorunu vardı. 3-1 mağlup oldu, aynı sorunları var. 
 
 

YORUMLAR