Kazandıran Savunma
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Kazandıran Savunma

08 Şubat 2021 - 21:25


Bir takımı diplerden alıp, yukarlara getirmek emek istiyor. Yukarda tutmak ise daha büyük bir emek. Abdullah Avcı tam da bunu yaşıyor. Namağlup geldiği Malatya’dan 2 golle Trabzon’a 3 puanla ve yine namağlup dönmek başarı anlamına gelir. 
 
Avcı 3 stoperle maça başlayarak, rakibine karşı kontrollü oyunu tercih edeceği mesajını verdi. İlk devrenin tamamında her iki takım pozisyona giremedi. Nwakaeme’nin ofsayt golü dışında aksiyonu az bir maç izledik. 
 
Trabzonspor bir atsa bir daha atacakmış gibi duran takım değil. Yeni transferi Bakesetas ile net bir gol bularak skor avantajını eline geçirdi. Bundan sonra en iyi yaptığı işe, yani savunmaya geçti. Golü yediği dakikadan 70’lere kadar geriye yaslanarak rakibinden baskı yedi. Buna rağmen, 2 net pozisyon dışında kalesinde tehlike yaşamadı. 
 
Avcı, Berat’ı da geri dörtlüye vererek oyunun 1-0 ile gitmesini sağladı. Sonra Flavio, Hosseini değişiklikleriyle , Malatya’nın direnci kırıldı. Onların bu kadar yüksek tempoda uzun bir süre oynaması da kolay değil.
Trabzonspor oyunu domine ederek maçı kazanmadı ama oyunu tutmayı becerdi. Nwakaeme ile maçı bitirdi. Böyle bir deplasmandan 3 puanla ayrılmak ve üst üste 15 puan alabilmek ancak zirveye oynayan takımların işi.
 
Trabzonspor önce iyi savunma ile kazandı. Sonra Uğurcan’ın inanılmaz kurtarışları galibiyeti getirdi. Malatya’da en çok isteyen Zeki Yavru idi. Gerçekten halikulade bir oyun izlettirdi. Trabzonluların beğenmediği Zeki Yavru, ikinci ve kanat forvet oynadı. Böyle oyuncuları takımda tutmanız lazım.
 
Trabzonspor, niyetini belli ederken, dört büyükler ard arda dizildi. 
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR