Roma Yakılırdı
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Roma Yakılırdı

26 Ağustos 2021 - 22:16

 

Sonda söylemeyelim, başta söyleyelim, Trabzonspor ne Trabzon’da mağlup olacak ne de Roma’da 3 gol yiyecek takım değildi. Çok kolay tur imkanını ona veren Trabzonspor oldu. 
 
Roma ihtiyacı olmadığı halde kazanmaya oynadı. Trabzonspor’un orta alan ve 3. Bölge arasındaki bağlantıyı koparıp işi bitirdiler. 
 
Bu tür maçlarda teknik adamlar, ‘ilk golü atayım’ diye düşünür. Abdullah hoca ilk golü atayım diye düşünse de oyuncuların aynı fikirde olmadığını gördük. Olsa bile güçleri yok. Bu maçların yazılı olmayan kuralı ilk yarım saatte gol bulmaktır. Trabzonspor ilk yarım saat golü yiyerek turu geçemeyeceğini söyledi.
Yani Trabzon’daki 1-2’lik skorda tur gitmemişti ama 20.dakikada gelen golle tur tamamen İtalyan ekibinde kaldı. 
Hoş, Abdullah hoca da gol pusuna yattı. Kanattan iner, bir orta golü bulurum diye düşünmedi. Nwakaeme yapar bir çılgınlık, Hamsik bunlara hasta atar bir serseri şut ve golü buluruz diye düşündü. Bunlar güzel hayallerdi.
 
Mourinho, Trabzonspor’un zaaflarını ilk maçtan çözmüş olacak ki, yaşlı takımının tüm eksilerini değerlendirdi. Kendi de en etkili oyuncularıyla sahada yerini aldı Turu hak ederek geçtiler.

İyi bir Trabzonspor olsa Roma'yı yakıp gelirdi. Ama o Trabzonspor hayallerde, mazide kaldı.
 
Trabzonspor’un Avrupa’da devam etmesi, ligde devam etmesinden daha önemliydi. Bazıları gibi lig de lig, şampiyonluk da şampiyonluk diyenlerden değilim. Keşke Galatasaray gibi olsa, Trabzonspor’un Avrupa’da devam edeceği bir turnuva ve kupa olsa. Ama yok.
 
2022 mayısını bekleyeceğiz artık.  
 
 

YORUMLAR