Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Büyük ADIM

18 Şubat 2024 - 18:12


 
Haftalardır sorun nerede diye herkes birbirine soruyor. Abdullah Avcı mı kötü, Trabzonspor takımı mı yoksa bütün bu planları hazırlayan yönetim mi?
 
Pendik maçından önceki haftalar kısaca aklımıza geldiğinde Beşiktaş maçında rakibinden çok çok iyi olan Trabzonspor mağlubiyeti hak etmemişti. Hatayspor karşısında iyi takım ve net skor vardı. Pendik maçının ilk yarısında rakibine mahkum bir anlayış, bordo mavililere yakışmadı. Ne kanat bekleri ne de sağ ve sol kanadın açık oyuncuları maçta yok gibiydi. Böyle durumlarda kimse Enis nerede diyemez. 
 
Kule santrafor ne demek, havadan kafa asistleri gelmeli ki o da gereğini yapsın. Nitekim ikinci yarı ikinci golde bunu izledik. Visca, Menuier’in hazırlığı pozisyonu Enis bitirdi. 
Trabzonspor ilk devrede özellikle orta alanda niye bu kadar pasif kaldı? Daha ısıran bir yapı içinde olabilirdi. 
 
Ayrıca çift ön libero yerine, tek ön libero ve 8 numarayla maçları daha rahat kazanabilirler. Bardhi, hem defans hem ofansı kaldıramıyor ve böyleye faydalı olamıyor. Kanatta değerlendirmek faydalı olabilir.
 
İlk yarıda Pendik maçı tek başına oynadı. Lig için idare eder kadrosuyla Trabzonspor’a karşı pozisyonlar da buldu. İkinci yarı Trabzonspor, rakibin Pendik olduğunu hatırladı ve maçı kazanmasını bildi. 
 
Trabzonspor kendinden zayıf rakiplerle karşılaşınca tempoyu yükseltmesi lazım. Avcı, yüksek tempodan korkuyor ve geçiş oyununu tercih ediyor. Ee bu takım fazlasını yapamaz diye düşünüyor. 
3 puan, lig üçüncülüğü adına büyük bir adım. Trabzonspor ikinci yarıdaki oyununu yükseltirse ligi 3’den aşağı bitirmez. 
 
 
 
 

YORUMLAR