Pendik'e Bile Zorlanırsan
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Pendik'e Bile Zorlanırsan

30 Eylül 2023 - 18:24


 
 
 
 
Olay şu; Trabzonspor mağlup olmaya çalıştı. Nasıl Pendik’e mağlup olurum diye kendini bayağı zorladı. Başaramadı. 3 puan Hırvat hocaya nefes aldırır ama 1 haftalığına Haftaya Demirspor, sonra Karagümrük, Fenerbahçe derken bir bakmışsın hoca uçmuş. 
 
İlk devre 2-0, sonra 2-1. Pendik’e mahkum oynamak da nedir? Bunun nedeni orta sahan. Mendy ile olmaz. Çift ön libero oynat. Bjelica, teknik, taktik anlamında hayranlık uyandıracak işler yapsa da Trabzonspor’da henüz bir numarasını göremedim. Umarım eski Bjelica gibi olur. 
 
Kadrosu da ayarsız. Öyle oyuncular almışlar ki, bakıyor bunlarla pazara gidilmez ama maça çıkmam lazım. 
 
İlk yarıdaki doğrular önde baskı ve kanatlara yayılan oyun. Eksik ise rakibin oynamasına izin verme. Rakibe oyna diyorsan olanlara katlanacaksın. 2-1’den sonra 2-2 de olabilirdi. Pendik’in bir pozisyonu var, bana penaltı geldi. Uğurcan ayağa basıyor. Basmıyorsa ayrı. Verilmediğine göre basmadığını gördüler. 
 
Trabzonspor, ikinci yarı yorulan oyuncuları dillendirdi. Mendy’nin kart görmesi Adana gibi ısıran orta sahası olan takıma karşı zorlanmak demek. Mendy neredeyse alternatifi olmayan adam. 
 
İkinci yarının sonlarında Pendik net 1 gol kaçırdı. Trabzonspor tarihinde ilk kez karşılaştığı ekibi karşısında kendi evinde zor anlar yaşadı.  
 

YORUMLAR