Avcı'nın Hamleleri     
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Avcı'nın Hamleleri     

06 Kasım 2021 - 21:27


Bazı maçlardan sonra takımlara puanları hak ettikleri ölçüde dağıtmak lazım. Trabzonspor ile Beşiktaş böyle bir maçı hatırlattı. Beşiktaş maçın başından bu yana üstün oynadığı maçtan puan alamazken, Trabzonspor rakibini bekleyerek az ve öz atağa çıkarak 3 puanın sahibi oldu. İlk ve ikinci devrede Trabzonspor oyunu kazanmak için sürekli fırsatlar kovaladı ama kendi oyununu riske etmedi. 
Çünkü hızlı oyuncular Nwakaeme, Abdülkadir ile sürpriz gol bulabilirlerdi. Avcı ileride Dijaniny ile de  top tutmanın peşindeydi. Beşiktaş’ın olağan dışı baskısını kırmak için Berat Hamsik ikilisine güvendi. Bakasetas sakatlanınca aslında Trabzonspor adına iyi bir şey oldu. Bakasetas öne doğru oynayan oyuncu olduğu için Trabzonspor zaman zaman ortada 1 eksik yakalanıyordu. Siopis’in girmesiyle bu eksik de ortadan kalktı. İlk devrenin sonundaki sürpriz gol ise tamamen Hamsik kalitesindeki bir pasla olabilirdi. Ömür’ün topu söküp almasını da es geçmeyelim. 
Beşiktaş kazanması gerekiyor. Trabzonspor kaybetse bile sorun yok, kredisi ve puanı yeterli. Bordo mavililer sakin olmak yerine panikle rakibi karşıladı. Bu durum Beşiktaş’ın işine geldi. Trondsen’in geri pasını Larin değerlendirdi. 
Aslında maç bu dakikadan sonra başladı. Abdullah hoca oyuna aldığı Serkan ve Yusuf Sarı ile yeniden kendi sistemine döndü. Sabırla golü beklemek. Önce Serkan ile böyle bir pozisyon doğdu sonra Cornelius ile gol. 
Bu şampiyonluk golü olabilir. Lig daha uzun ama Trabzonspor şampiyonluğa dair bir haber verdi. 
Abdullah hoca oyuncu değişikliklerini maçı 1-1’e tutmaya değil galibiyete göre yaptığı için 3 puanın sahibidir; kahramanıdır. 
Son anda Beşiktaş gol ararken Trabzonspor’un gol bulması bana ava giden avlanır jargonunu hatırlattı. Trabzonspor iyi oynamadı ama stratejik oynayarak maçı aldı. Zirvede de artık yalnız. 
 

YORUMLAR