Trabzon Dergisi Geri Döndü

Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi yeni sayısıyla okuyucusuyla buluştu. Dergide kapak ASOY İnşaat ve ASOY Group'un yönetim kurulu başkanı Adem Soytekin.

Trabzon Dergisi Geri Döndü

Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi yeni sayısıyla okuyucusuyla buluştu. Dergide kapak ASOY İnşaat ve ASOY Group'un yönetim kurulu başkanı Adem Soytekin.

Trabzon Dergisi Geri Döndü
Editor: admin
30 Temmuz 2023 - 16:31

Trabzon Dergisi Geri Döndü
 
 
Trabzon Kültür Sanat Dergisi yeni sayısıyla okuyucuları selamladı. Yayın koordinatörlüğünü Aytekin Akay’ın yaptığı dergide Trabzon Araklılı iş insanı Adem Soytekin, başarı hikayesini anlatıyor. ASOY İnşaat yönetim kurulu başkanı Adem Soytekin, Araklı’da başlayan, İstanbul’da devam eden, inşaat, enerji, turizm gibi şirketlerdeki başarısı, yarattığı istihdam ve ülke ekonomisine katkılarını anlatırken, “Para kazanmaktan daha önemlisi, parayı doğru yönetebilmektir” diyor. 
 
Derginin bu sayısında yazar Selçuk Özyurt, kitaplarla ve hayatla arasında geçen hikayesini anlatıyor. Yazar Özyurt, yaşamadığı hiçbir şeyi yazmadığını belirterek, “Yaşıyorum ve yazıyorum” diyor. Artvin’de dünyaya gelen, çok küçük yaşta babasını kaybeden Özyurt, geride kalan 20 yılda 20. Kitabını yazmanın arefesinde.
 
Fotoğraf sanatçısı Yüksel Yavuz’la rakımı yüksek dağlarda kısa bir tura çıktık. Karadeniz’in en yüksek rakımlı bölgelerinde fotoğraflar çeken Yüksel Yavuz, “Ganitalıyım; en iyi fotoğraflarım yüksek dağlarda” diyor. 
Vakfıkebir’de dünyaya gelen profesör Mehmet Ertürk, çocuk doktoru olmak isterken kalpçi oldu. Mehmet Akif Kalp Hastanesi’nin başhekimi olan Ertürk, hastaneye genç bir doktor olarak girmesinden bu zamana kadar geçen süredeki serüvenini anlatıyor.
 
Yazar Erdal Eksert, Trabzonlu ilk seslendirme sanatçısı Kambur Osman’ı yazdı. Twitter hesabında yolu Trabzon’dan geçenler ve Trabzonlu simaları kendince bir bakışla anlatan Eksert’in bu yazısı ilk kez süreli bir yayında yayımlanmış oldu.
 

Trabzonlu olmayan Trabzonsporluları Yavuz Saltık bir araya topladı. Yıllardır konuşulan “kim bu Trabzonlu olmayan Trabzonsporlular? Konusu ilk kez bir kitapla gerçeğe dönüştü. Ve söyleşinin başlığı en az kitap kadar değerli: Bir denizi bir bardağa dolduramayan 55 ismin hikayesi.
 
Hem broker hem sigortacı hem güzel insan Abdullah Özcan. Trabzon sivil toplumu onu yakından tanıyor. Herkese her şeye koşan Özcan yeni bir yolculuğa girdi. Steel firmasıyla sigortacılığı farklı bir alana taşıdı. Genel müdürü olduğu firma ve kişisel hikayesini Trabzon Dergisi’ne anlattı. Trabzonspor’u ve bir dönem başkan yardımcısı olduğu Ofspor’u da unutmadı.
 
Florence Nightingale hastanesinin en gözde hekimlerinden biri Profesör Dr. Erkan Kaba. Trabzon Oflu, Adapazarı doğumlu ve Türkiye’nin sayılı akciğer cerrahlarından. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Çapa’ya uzanan başarılı bir geçmiş. 
 
Güngören Trabzonlular Derneği en çok Trabzon kökenli vatandaşımızın yaşadığı İstanbul Güngören’de örnek sivil toplum kuruluşu gibi hizmet ediyor. Başkan ve yönetim kurulu derneğin faaliyetlerini anlatırken, yeni projelerinden de bahsediyor.

 Karadeniz müziğine genç bir soluk, ALAMATRA. Grubun üç üyesi ile güzel  bir söyleşi okuyucuyu horona kaldıracak. 
 
Bölgenin en önemli ekonomisi çay. 2 buçuk yaprak çaydan, bardak çaya, nefis bir yazı. 

 
Yazar Ali Karaca, Rumluk ve Trabzon üzerine bilgilendirici bir yazı kaleme aldı. Karaca yazıda, Trabzon ile Rum’luğu aynı paydada birleştirenlere tarihi arka planıyla cevap veriyor. 
 
Trabzon Dergisi’ne abone sistemi, gazete bayileri ve D&R’larla ulaşabilirsiniz.


 

YORUMLAR