Trabzon Rüzgarı Küçükçekmece'de Başladı

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği ile Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgârı etkinliği dün akşam yapılan açılış töreniyle başladı.

Trabzon Rüzgarı Küçükçekmece'de Başladı

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği ile Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgârı etkinliği dün akşam yapılan açılış töreniyle başladı.

Trabzon Rüzgarı Küçükçekmece'de Başladı
Editor: admin
22 Eylül 2023 - 22:26

HABER/  BÜLENT ŞİRİN

Gün boyu ziyaretçilere hamsi ve helva ikram edildiği, yöresel ürünlerin standlarda sergilendiği, Ts-Club TIR’ın da Trabzonsporluların taleplerine cevap verdiği etkinliğin resmi açılışı akşam saatlerinde gerçekleşti.
Açılışta Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Atalay, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, MHP İstanbul İl başkan yardımcısı Fatih Gülgönül, İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak, MHP Küçükçekmece İlçe başkanı Ekrem Sarısoy, SP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfullah Çürük, Küçükçekmece YRP İlçe başkanı Bayram Kandemir başta olmak üzere siyasetçi, bürokrat ve STK temsilcileri hazır bulundular. Kaymakam ve Belediye Başkanı açılış töreninden önce ziyaretçilere bizzat hamsi ikram etti.
Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hafız Şirazi Kaba kısaca bu etkinliği geleneksel hale getirip başta Küçükçekmece’de yaşayanlar olmak üzere bütün Trabzonluların kaynaşması ve birlikteliği için vesile olmasını amaçladıklarını söyledi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Amacımız her yıl burada toplanarak etkinliği geleneksel hale getirmek, kültürümüzü nesillerden nesillere taşıyabilmektir. Hemşehri derneklerimiz de dâhil olmak üzere STK’larımız ülkemizin demokrasinin gelişmesine oldukça fazla katkısı olduğuna inanan biriyim. Hem geldikleri topraklarda hem de yaşadıkları yerlerde kültürlerini ciddi etkinliklerle yaşatmaya çalışıyor. Derneklerimiz gerek eğitime, gerek sanata, gerek kültüre yaptıkları katkıyla aynı zamanda ülkemize de katkıda bulunuyorlar. Bu vesileyle başta derneğimiz olmak üzere bütün hemşehri derneklerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Tarihçi-yazar Ali Karaca Trabzon tarihiyle ilgili geniş bir özet konuşması yaptıktan sonra kürsüye Erdoğan Bayraktar davet edildi. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Kemal Çebi ve dernek başkanı Hafız Şirazi Kaba’ya teşekkür ettikten sonra “Trabzonlular ülkemizin tamamını kendi öz vatanı olarak bilen ve bunu ‘Bize her yer Trabzon’ sloganıyla ifade eden insanlardır. İstanbul’un da her ilçesinde Trabzonlular yaşıyor. İlçe belediye başkanlarının önemli bir bölümü Trabzonludur. Siyaset ve bürokraside oldukça etkili pozisyondadırlar ve bu konumlara birilerinin tavassuduyla değil kendi çabalarıyla gelmişlerdir. Günümüzde birilerinin desteği olmadan belli noktalara gelmek çok zordur ve hemşehrilerimiz tamamen bileklerinin hakkıyla bunu başarmışlardır” ifadelerini kullandı.
Protokol bölümü sona erdikten sonra müzik ve eğlenceye geçildi. Önce Nuray Aksoy, son olarak da Selçuk Balcı sahne alarak etkinlik alanını dolduran misafirlere hem coşkulu hem de keyifli saatler yaşattılar.
 

YORUMLAR