Video Haber // DEVA Partili Karal'dan İbb Başkan Adayı Murat Kurum'a Tepki

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Kara Geçen seçimde ya Sisi ya Mursi dediniz ama gittiniz Sisi’yle kucaklaştınız, yeter kardeşim

Video Haber // DEVA Partili Karal'dan İbb Başkan Adayı Murat Kurum'a Tepki

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Kara Geçen seçimde ya Sisi ya Mursi dediniz ama gittiniz Sisi’yle kucaklaştınız, yeter kardeşim

Editor: admin
05 Mart 2024 - 15:17

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Gazze’ye yönelik yardım konuşmasına tepki göstererek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kalkıyor diyor ki, ‘Bana İstanbul’u verin, Filistin’e, Gazze’ye yardım edeyim’ diyor. Yahu yazıktır, günahtır. Geçen seçimde ya Sisi ya Mursi dediniz ama gittiniz Sisi’yle kucaklaştınız. Bu insanların maneviyatını, kutsalını, inançlarını, hassas noktalarını bu kadar sömürmeye kimsenin hakkı yok. Yeter kardeşim.” dedi.
DEVA Partili Hasan Karal, Yozgat’ın Şefaatli İlçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, son yıllardaki yönetim anlayışı ve ortaya koydukları yanlış politikalarla milletin desteğini arkasında göremeyen iktidar partisinin yine kutsallara sarılmaya başladığını söyledi.
“Yüzlerce bebeğin kafasının koptuğu Gazze’ye devlet olarak herhangi bir yardımda bulunamayacaksın, ‘İstanbul Belediyesini kazandığın zaman yardım yapacağım’ diyorsun”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum’un Gazze’ye yardımlarla ilgili açıklamasına tepki gösteren Milletvekili Karal, “Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, kalkıyor diyor ki ‘Bana İstanbul’u verin, Filistin’e, Gazze’ye yardım edeyim’ diyor. Yahu yazıktır, günahtır. Bu insanların maneviyatını, kutsalını, inançlarını, hassas noktalarını bu kadar sömürmeye kimsenin hakkı yok. Vatanına, bayrağına, devletine sadık olan insanların öz yurdundan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Yeter yeter kardeşim. Devlet olarak her gün yüzlerce bebeğin kafasının koptuğu Gazze’ye herhangi bir yardımda bulunamayacaksın devlet olarak, ‘İstanbul Belediyesini kazandığın zaman yardım yapacağım’ diyorsun. Yakışıyor mu size bu?” şeklinde konuştu.
“Sıkıştığın zaman inançlarımızı, kutsal değerlerimizi istismar etmek bizim işimiz değil”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal, 2019 yerel seçimlerinde dile getirilen ‘Ya Mursi ya Sisi’ açıklamalarını hatırlattı. Karal, şöyle konuştu:
“Geçen seçimde de ‘Ya Sisi ya Mursi’ demiştiniz. O zaman da Mursi’yi kullanmıştınız. Ama gittiniz Sisi’yle kucaklaştınız. Artık yeter. İnançlarımız, kutsalımız hepimiz için mübarektir ve dokunulmazdır. Ama sıkıştığın zaman işin içinden çıkamadığın zaman, inançlara, kutsal değerlerimize sarılmak ve onları istismar etmek bizim işimiz değil. Biz DEVA Partililer olarak bunu yapmayacağız. Biz inançlarımızı elimizden geldiğince yaşamaya çalışırız ama bunu siyasete malzeme yapmayız.”
“İsrail ile ticareti durdurun dedik, bir tane hükümet yetkilisi kalkıp da ‘Bir tane gemi kalkmıyor’ diyemedi”
Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’nin limanlarından her gün onlarca geminin İsrail’e malzeme taşıdığını hatırlattı. İsrail ile olan ticaretin durdurulması için defalarca TBMM’de gündeme getirdiklerini sözlerine ekleyen Karal, “Eğer devlet olarak yapabiliyorsan git Filistin’e yardımcı ol. Gücün, kuvvetin kudretin varsa git yardımcı ol. Bırak yardımcı olmayı, her gün onlarca gemi güney limanlarımızdan İsrail’e katkı veriyor. TBMM’de bu durumu defalarca gündeme getirdik. ‘İskenderun Limanından, Mersin Limanından yönlendirilen şu ticareti durdurun, İsrail’in daha da güçlenmesine destek vermeyin’ dedik. Ama bir tane hükümet yetkilisi kalkıp da bizi tekzip edemedi, bunu inkar edemedi. ‘Bir tane gemi kalkmıyor’ diyemedi.” ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR