İstanbul'da Trabzon Evi Açıldı

İstanbul'da yaşayan Trabzonlular Evlerine Kavuşmanın sevincini yaşıyorlar..

İstanbul'da Trabzon Evi Açıldı

İstanbul'da yaşayan Trabzonlular Evlerine Kavuşmanın sevincini yaşıyorlar..

İstanbul'da Trabzon Evi Açıldı
Editor: admin
03 Mayıs 2023 - 21:49

Haber // Bülent Şirin
Fotoğraflar ve Video//Sadullah Dervişoğlu


​​​​​​​Trabzon Dernekler Federasyonu 'Trabzon Evinin' açılışını Gerçekleştirerek yıllar sonra kendi evlerine kavuştular. . Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı  İsmail Şatıroğlu "Bugün bir hayalimizi gerçeğe dönüştürerek Trabzon Evimizin açılışını gerçekleştirdik. Şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun." diyerek sevincini dile getirdi.     

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, milletvekilleri Erol Kaya, Salih Cora, Mustafa Demir ve Yavuz Ağıralioğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TDF kurucu başkanı Tahsin Usta ve eski başkan Mustafa Demir, siyasetçiler, akademisyenler, STK başkan ve yöneticileriyle yurdun dört bir yanından gelen Trabzonlu ve Trabzon'a gönül verenler    katılım  sağladı.  Mehteran gösterisi ve Kur’an tilavetiyle başlayan tören topluca İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti ve açılış konuşmasını Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu yaptı. Başkan Trabzon Evi’nin inşa edilmesi için başta iki bakan Süleyman Soylu ve Mehmet Muş olmak üzere yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte çok çaba sarf ettiklerini ve yorulduklarını ifade ederek herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Trabzon kız öğrenci yurdu gibi başka projelerinin de olduğunu söyleyen Şatıroğlu, gelecekte yine kendilerine yetki verilirse o projeleri de hayata geçirmek için bütün güçleriyle çalışacaklarını vurguladı. İkinci olarak Trabzon Evi’nin bulunduğu ilçe olan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve ardından kürsüye Ticaret Bakanı Mehmet Muş geldi. Mehmet Muş, hep birlikte çaba gösterilince ortaya Trabzon Evi gibi güzel eserler çıktığını ifade ederek bu mekânda Trabzon kültürü ve töresi için başarılı çalışmalar yapılacağına inandığını söyledi. Konuşmasının ikinci kısmında yaklaşan seçimler için hemşehrilerinden destek isteyen Muş, “Trabzonlu hemşehrilerimiz bugüne kadar bize hep destek oldu. Bu seçim çok önemli, dolayısıyla bize her zamankinden daha fazla destek olacağınıza inanıyorum” dedi.

Son olarak konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Trabzon Evi’nin inşa edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek siyasi gündeme geçti. Her zamanki coşkulu üslubuyla davetlilere hitap eden ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Soylu, terörle mücadelede gösterdikleri başarı başta olmak üzere Türkiye’nin son 20 yılda kat ettiği mesafeyi örneklerle hatırlattı ve Mehmet Muş gibi o da hemşehrilerinden seçimde güçlü destek istedi.

Trabzon Evi’nin açılışı hep birlikte yapıldıktan sonra protokol mensupları ve diğer davetliler mekânı gezip bilgi aldılar. Üsküdar Belediyesi de açılışa katılanlara keşkek ve ayran ikram etti.

 

     

YORUMLAR