"Yeni Çağın Kalp Hastaları 20, 30 Yaşında"

Kolan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof.Dr.Ergun Demirsoy, kalp, damar hastalıklarının artık 20 ve 30'lu yaşlarda da görüldüğüne dikkat çekerek, beslenme, sigara ve egzersiz gibi konularda uyarılarda bulundu.

"Yeni Çağın Kalp Hastaları 20, 30 Yaşında"

Kolan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof.Dr.Ergun Demirsoy, kalp, damar hastalıklarının artık 20 ve 30'lu yaşlarda da görüldüğüne dikkat çekerek, beslenme, sigara ve egzersiz gibi konularda uyarılarda bulundu.

Editor: admin
06 Aralık 2023 - 11:37


Haber / Aytekin Akay
Fotoğraflar / Mehmet Kıroğlu


Profesör Doktor Ergun Demirsoy
“Yeni Çağın Kalp Hastaları 20,30'lu Yaşlarda"

Profesör Ergun Demirsoy, Cemiyet Başkanı Emrullah Tellioğlu
 

Kolan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi bölüm başkanı Prof.Dr.Ergun Demirsoy, kalp cerrahisinde yaşın 30’lara kadar gerilediğini söyledi. Of Hayrat Cemiyeti’nin Salı Buluşmaları’nda geniş bir kalabalığa hitap eden Profesör Ergun Demirsoy, covid sonrası kalp ve damar hastalıklarında durumun değiştiğini söyledi. Demirsoy sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskiden, 60,70’lerde ameliyata aldığımız hasta, artık 20 ve 30’lu yaşlarda karşımıza çıkmaya başladı. Kalp-damar hastalıklarında yaş buralara kadar düştü. Covid bunun bir nedeni olsa da başka nedenleri de var. Stres, sigara, yanlış beslenme kalp hastalıklarının diğer alt nedenleri. Kalbimiz özel bir organ. Ona iyi bakmamız lazım. Vücuda kanı pompalayan tek organ. Günde 100 bin civarında atıyor ve bir ömür görevini aksatmadan çalışıyor. Ona iyi bakmamız lazım. Egzersiz yapmıyoruz, yürümüyoruz, merdiven çıkıp inmiyoruz. 1 kat yukarıya bile asansörle çıkıyoruz.”
 
Of Hayrat Cemiyet Başkanı Emrullah Tellioğlu, her hafta düzenledikleri Salı Buluşmaları’nda özellikle sağlıkla ilgili konukları davet ettiklerine dikkat çekerek, “Hepsi alanındaki en iyi hekimleri camiamızla buluşturuyoruz. Sağlığımız yerinde olmalı ki, dernek faaliyetlerimizi yüksek moral motivasyonla yapabilelim. Aralık ve Ocak ayı konuklarımız belli. Of ve Hayratlılar dışında Trabzonlu, Karadenizli nereli olursa olsun herkese kapımız sonuna kadar açık” açıklamasında bulundu. 
 
Profesör Demirsoy, Trabzon’da doğup büyüdüğü Hızırbey (Sotka) Mahallesinde geçen çocukluğu, sonrasında arkadaş gruplaruyla kurdukları ve sosyal sorumluluk işlerine imza attıkları Bizim Neslin Uşakları Derneği’nden de kısaca bahsetti. 
 
Öte yandan Of Hayrat camiası yerel seçimlere 3 aday adayı sundu. Derneğin ve vakfın genel sekreteri Hakan Şişik Kadıköy’den, Haluk Sadıkoğlu Ataşehir’den, Gökhan Balekoğlu Bayrampaşa’dan adaylıklarını açıkladı. Her üç aday da Salı Buluşmaları’na katılarak destek istedi. 

Of Cemiyetinin Salı Buluşmaları, yöresel yemekler eşliğinde geniş kalabalıklarla yapılıyor. 
 
 

YORUMLAR