Trabzon Sivil Toplumu Depremzedelerin Yanında

Trabzon sivil toplum kuruluşları deprem felaketi içinde kendi içinde yardımlar toplayarak bölgeye ulaştırdı. Trabzon Dernekleri Federasyonu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, Romanya Trabzonsporlular Derneği ve Of Hayrat Kültür Yardımlaşma Derneği, bölgeye büyük miktarlarda yardımlar gönderen STK’lar oldu.

Trabzon Sivil Toplumu Depremzedelerin Yanında

Trabzon sivil toplum kuruluşları deprem felaketi içinde kendi içinde yardımlar toplayarak bölgeye ulaştırdı. Trabzon Dernekleri Federasyonu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, Romanya Trabzonsporlular Derneği ve Of Hayrat Kültür Yardımlaşma Derneği, bölgeye büyük miktarlarda yardımlar gönderen STK’lar oldu.

Trabzon Sivil Toplumu Depremzedelerin Yanında
Editor: admin
19 Şubat 2023 - 23:45

Yazı ve Fotoğraflar
Aytekin Akay 

 
 
Trabzon Sivil Toplumu Depremzedelerin Yanında
 
Trabzon sivil toplum kuruluşları, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Başkanı İsmail Şatıroğlu, gerek bireysel gerekse de TDF çatısı altında hem nakdi hem de ayni yardımları bölgeye ulaştırdıklarını söyledi. 6 Şubat’tan bu yana deprem bölgesi dışında bir gündemleri olmadığını belirten TDF Başkanı Şatıroğlu şunları söyledi:
“Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Tüm Türkiye ayağa kalktı ve deprem bölgesine koştu. Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetimi, kadın ve gençlik kolları olarak her anımızı depremzedelerle ilgili ne yapabiliriz gündemiyle geçirdik. Bugüne kadar gerek şahsi gerekse TDF çatısı altında 4 tır malzeme, 2 sağlık ekibi, 3 ambulans gönderdik. Sağlık ekibi ve ambulanslarımız bölgede hizmete devam ediyor. Gençlik ve kadın kollarımız gıda ayrıştırma ve paketleme gibi konularda büyük çaba gösterdiler. Kahramanmaraş Federasyonu ile ortak şekilde her gün 3 bin kişilik yemek çıkıyor ve bu hayıra TDF olarak katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta 10 kişilik bir yönetim kuruluyla bölgeye ziyaretlerde bulunacağız.”
Trabzon Dernekler Federasyonu'nun AFAD'a nakdi ve ayni yardımları dışında genel başkan İsmail Şatıroğlu 200 bin liralık şahsi katkıda bulundu. Şatıroğlu, iş makinesi, arama kurtarma için çeşitli malzeme desteğini de bireysel olarak yerine getirdi.
 
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği yönetim kurulu da kendi içinde 300 bin lira toplayarak AFAD’a gönderdi. Başkan İsmail Turgut Öksüz, www.evimevindir.com projesini de hayata geçirerek, bugüne kadar 10 bine yakın depremzede aileyi Türkiye’nin farklı bölgelerindeki ev ve yurtlara yerleştirdiklerini söyledi. Kuzey Yıldızı ayrıca, 60 tır gıda maddesiyle birlikte, ekmek, su, mazot, iş makinesi gibi elzem desteklerde bulundu. Dernek, Hatay Kırıkhan ve Adıyaman Gölbaşı’nda çadır kentler de kurdu.
 
Şalpazarı Eğitim Derneği, DSİ aracılığıyla çok büyük miktarlarda su katkısında bulundu. Başkan Hasan Keskin, 100 bin lira nakdi yardımları dışında Hatay’da kurdukları aşevlerinde her gün sıcak yemek çıkarıyor. Aşevi yemek hizmeti, Darıca Şalpazarlılar ve Şalpazarı Kabasakal dernekleri tarafından yürütülüyor.Şalpazarı ilçesi, 21 dernek ve 1 vakfıyla sahada yardımlara devam ediyor. 
 
Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği, depremin ilk anında 300 bin liralık nakdi yardımı devletin ilgili kurumlarına iletti. Başkan Emrullah Tellioğlu, nakdi yardımlar dışında gıda başta olmak üzere, bölgeye desteklerinin sürekli devam ettiğini söyledi.
Of Hayrat Birleşik Makililer Derneği de, İdris Türk başkanlığında arama kurtarma ekibiyle bölgede yer aldı. Bölgedeki kurtarma çalışmalarına katılan Birleşik Makililer yönetimi yaklaşık 100 bin liralık nakdi yardımı da AFAD’a gönderdi.
Deprem bölgesine büyük desteklerden biri de Romanya’dan geldi. Romanya Trabzonsporlular Derneği yönetimi kendi arasında 31 bin Euro toplayarak AFAD hesabına aktardı. Sabit Danış başkanlığındaki dernek, gıda maddesi, çadır, jeneratör gibi çeşitli yardım malzemelerini de Kahramanmaraş’a sevk etti.
 
İstanbul’daki Trabzon sivil toplum kuruluşlarının tamamına yakını, deprem bölgesi için elini taşın altına koydu. Üsküdar, Küçükçekmece, Bayrampaşa, Güngören, Beylikdüzü, Maltepe, Pendik, Esenler, Sakarya, Kocaeli, Bursa’daki Trabzon dernekleri deprem bölgesi için gecesini gündüzüne kattı.  


TDF Başkanı İsmail Şatıroğlu,depremin ilk gününden bu yana yoğun gayret gösteriyor.




Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği'nin evimevindir projesiyle 10 bin aile yeni evlerine yerleşti. 


Kuzey Yıldızı TSD Başkanı İsmail Turgut Öksüz

Romanya Trabzonsporlular Derneği yönetimi depremin ilk anında 31 bin Euroluk bir nakdi yardımı AFAD' a aktardı.

Of Hayrat Birleşik Makililer Derneği, arama kurtarma ekibi olan tek Trabzon derneği olarak bölgede yer aldı. 
 

YORUMLAR