İdris Türk'ten Cumhuriyet Vurgusu

Birleşik Makililer Derneği’nde İdris Türk, yeniden başkan seçildi. Tek adaylı kongreye katılım yüksekti. Yeniden başkan seçilen İdris Türk, "Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır dernekçilik yapmak en büyük idealimiz olacak" dedi.

İdris Türk'ten Cumhuriyet Vurgusu

Birleşik Makililer Derneği’nde İdris Türk, yeniden başkan seçildi. Tek adaylı kongreye katılım yüksekti. Yeniden başkan seçilen İdris Türk, "Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır dernekçilik yapmak en büyük idealimiz olacak" dedi.

İdris Türk'ten Cumhuriyet Vurgusu
Editor: admin
04 Ocak 2023 - 01:11


Aytekin Akay / İstanbul
 
 
İdris Türk: 
“Cumhuriyetin 100. Yılına Yakışı Dernekçilik Yapacağız”

 
Of Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kültür Derneği başkanı İdris Türk, yeni dönemin önceki dönemlerden farklı olacağını, Cumhuriyet’in 100. Yılında sivil toplum kuruluşlarının kendilerine yakışır hizmetler yapması gerektiğini söyledi.
 
Trabzon Of Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kültür Derneği olağan kongresini gerçekleştirdi. Derneğin Bahçelievler’deki merkez binasındaki kongreye 500’e yakın delege katılım sağladı. İdris Türk başkanlığında tek listenin yer aldığı kongreye Trabzonlu STK başkan ve yöneticileri, öğretim üyeleri, spor kulüplerinin temsilcileri, yayıncılar ve Hayrat Maki Boğazı diye tarif edilen 7 mahalleden çok sayıda vatandaş katıldı. 

Dernek Başkanı İdris Türk, bu dönemin dernek faaliyetleri için mihenk taşı niteliği taşıdığını hatırlatarak, “Cumhuriyetimiz 100. Yılında. 100 yıllık bir devlet olduk. Dünya durdukça, Türkiye, bu topraklar nice 100 yıllar görecektir. Biz STK yöneticilerine düşen, Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışır dernek faaliyetlerine imza atmak. Ve yaptığımız her organizasyonda Cumhuriyet’in 100. Yılını hatırlatmak” diye konuştu. 
Bilindiği gibi Maki Boğazı, Hayrat’a bağlı 6 mahalleden oluşuyor. Bu mahalleler, Dereyurt, Pınarca, Taflancık, Kılavuz, Şahitli ve Yıldırımlar. Bu 6 mahallenin birleşimi Maki Boğazı dediğimiz bölgeyi oluşturuyor. Hayrat ilçe olmadan önce Of’a bağlı olan Maki köyleri, Hayrat’ın ilçe olmasının ardından buraya bağlandı. 
Çay tarımının dışında hayvancılıkla geçinen Maki Boğazı 1950’lerden bu yana İstanbul, Almanya ve başka yerlere çok sayıda göç vermiştir. Özellikle yapı ve konut sektöründen başarılı iş insanları yetiştiren Maki Boğazı, İstanbul’da Of Hayrat Birleşik Makililer Derneği ile temsil edilmektedir.
 
Derneğin yeni seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
İdris Türk-Ali Feyizoğlu-Erol Kuş-İslam Sarıoğlu-Yaşar Kır- Adem Yaman-Şuayip Sarmusak- Saim Kuş-Fazıl Albayrak-Zekeriya Özel-Fazlı Kurt-Bahattin Barut-Yunus Yeşilyurt-Muhammet Baran-Yasin Ayyıldız-Ayhan Örnek-Hasan Özdemir-İlyas Yıldırım-Süleyman Albayrak-Yasin Sarıoğlu-Hasan Şimşek-Alaattin Yıldırım-Aydın Sarmusak-Lütfi Yıldırım-Hüseyin Albayrak 

Maki Boğazından yeniden güven oyu alan Başkan İdris Türk, Cumhuriyet'in 100. yılında Trabzon'a Of ve Hayrat'a yakışır STK çalışmaları içinde olacaklarını söyledi.


 

YORUMLAR