TRABZON PARKA YAZIK OLMADI MI ?
Zeki Gökçe

Zeki Gökçe

TRABZON PARKA YAZIK OLMADI MI ?

29 Nisan 2020 - 22:35

[13:41, 29.04.2020] Zeki Gökçe: Trabzon İş Adamları ve Bürokratları platformuyla başlayan birliktelik süreci Ümraniye de bulunan çırçır ormanlarının Trabzonluların büyük çabasıyla çöplükten kurtularak Orman Bakanlığından kiralanmasıyla Trabzon park adıyla elit bir mekan havası yaratılarak bu günlere gelindi ve o elit havası maalesef fazla sürmedi ve söndü..
Neydi o TİAB da  ki havalar ya…
Sanki başka bir alemdi oradakiler..
yani aşağıdakiler ve tepedekiler gibiydi. Bir türlü halka eğilemeyen kendilerini çok üst düzey görerek aşağıdakilerle fazla ilgilenmeyen bir anlayışla bugünlere gelindi. 
Sözü fazla uzatmıcam direk yazacam. 
Çok söyledik o tepedekilere ..hatta bir yazım da “ Trabzon’un baronları “ yazmıştım ve bugün ki TİAB Başkanı İbrahim Hacısomanoğlu bana bu yazıyı sormuştu ve kim bu baronlar demişti. 
İşte o baronlar kim biliyor musunuz,İstanbul’un en güzel tepelerinde Trabzonun adını kullanarak bürokratik gücüde arkalarına alarak entelektüel de diyemeyeceğimiz bir havayla bugüne kadar geldiler ve sonunda Ümraniye Belediye Başkanının bir emriyle tüm güçlerini topladılar ama ellerinden oranın uçmasına engel olamadılar ve o 600 dönüm civarında ki egolarının tatmin edildiği arazi gitti. 
Elbette sevinmedim ve hangi Trabzonlu o arazinin elden gitmesine sevindiyse onun Trabzonluluğundan şüphe duyarım. 
Şimdi gelelim o TİAB adıyla yapılan yanlışlara..Orman Bakanlığından Trabzon adını kullanarak alınan o arazi de maalesef dernekler kanuna göre işletildiğini düşündüğüm Trabzon İş Adamları ve Bürokratları saltanatı yaptıkları yanlışlarla özellikle Trabzon halkının bazılarının halen bile adım atamadıklarını biliyorum. Çünkü orda öyle hava estirilmişti ki eskiden bu yana biz yönetim ve işleyiş olarak diğer dernekler gibi yağ peynir çökelek ticareti yaparak ayakta kalan derneklerden değiliz derken kendilerini ifade etmişlerdi ve büyük de tepki almışlardı. Ayrıca özellikle şahsım hemen hemen tüm yönetimlere ricada bulunmama rağmen arazi konum ve fiziki yeterliliğinden dolayı İstanbul da ki tüm Trabzon Derneklerinin başkanlarını bir araya toplayarak birlik beraberlik için neler yapılabilir gibi toplantılar yapılsın demiştim yönetimden ses çıkmadı. En çok üzüldüğüm ise defalarca 24 şubat Trabzon’un kurtuluş gününü Trabzonlu sanatçılarla ailece bir arada güzel bir etkinlikle kutlayalım demiştik değer görmedi. TİAB adıyla Trabzon Park da maalesef pek halkın sempatisini takdirini kazanacak şeyler değil de bazılarının kendi dünyalarını doğal güzellikler arasında eş dostlarıyla buluşacakları bir mekan gibi görüldü. Yapılan bazı uygulamalar tepki çekti. Örneğin giriş ücretleri..
Şu ve ya bu neyse ney..yani kuruluşundan buyana bildiğimiz çok konulara tanıklık yaptığımız bu TİAB da ne oldu ki Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yılmaz ilk icraat olarak tepeden başladı ve 4 bakanı olan onlarca milletvekili olan Bize Her Yer Trabzon sloganıyla tüm ülke de ve dünyaya nam salan Trabzon lobisi bu güzelim tepeden çıkartıldı? Ne bakanların gücü ne de diğer güçler ne de en son TİAB acilen bir kongre yaparak Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu nu yaptığı O  listeyle başkan seçtiler ve onun listesi ve gücü bile bir Ümraniye Belediye Başkanının gücüne yetmedi. 
Neydi bu bulunmaz araziden TİAB yani Trabzon İş Adamları Ve Bürokratları Derneğinin tahliyesini kimse durduramadı . Neden acaba?

YORUMLAR