Vasat oyun, güzel gol
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Vasat oyun, güzel gol

12 Nisan 2019 - 23:26

 
İlk aklıma gelen, tamam takım kazanıyor bu takım yarışmacı takım değil. Yani seneye bu takımla başa güreşirim derseniz, yanılırsınız.
 
Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayabilmesi için birinci ve ikinci santraforunun 30 golü geçmesi lazım. Yani Rodellega ve Envekame. Bunlara Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Olcay Şahan’ı da eklersek; bu oyuncuların üretkenliği takımın durumunu ortaya koyar.
 
Bursa’da kim kime üstünlük kurdu derseniz; herkes kendiyle yarıştı. Trabzonspor’da Sosa-Yusuf tamam da, üretkenlik az. Ya da bu maçta sert orta sahaya karşı al verlere giremediler.
 
Abdülkadir Ömür, hep açık kapattı. Enerjik bir çocuk. 11 oyuncusu artık. Trabzonspor’da bir benzeri olmayan oyuncular; Abdülkadir Parmak, Envekame. Her yerde oynayabilirler ve her zaman lazımlar.
 
Trabzonspor’un savunma hattı vasat. Yani geriye yaslandı mı ekstra bir savunmacı daha istiyor. Toure’yi Ünal hocanın üçüncü stoper olarak alması bundan. Doğru da yaptı ayrıca.
 
Trabzonspor bu sezonu en azından bir Avrupa kupası ile taçlandırabilir. Bursaspor ise düşmemek için artık hep kazanmak zorunda. Bursa ülkenin süper liginde ama futbol kulübü değil. Bunu izah edecek biri var mı acaba? Bursa gibi bir şehrin futbol kulübü Liverpool gibi bir kulüp olmalı. Umarım düşmezler. 
Her iki takım için söylüyorum; oyun vasattı. Sahadaki güzellik, Abdülkadir’in sol ayakla attığı kesme goldü. Bursa kalecisi Okan Koçuk sahada en beğendiğim isimdi.
 

YORUMLAR