Skorbard Ne Diyorsa!
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Skorbard Ne Diyorsa!

29 Eylül 2019 - 21:55

 
 
 
Değişkenli ve değişimli iki takımın git gelli maçı. Beşiktaş gol bulsa, Trabzonspor geri dönüp 4 gol atabilir miydi? Siyah beyazlı ekip, sürekli topu dolaştırıp, hem kanatlardan hem de ortadan Trabzonspor kalesine inmek istedi. Düşünceleri doğru olsa da, ön alanı iyi kapatan Kamil Ahmet, Abdülkadir var. Ünal Karaman neyi doğru yaptı dersek, kadrosu ve değişiklikleri hemen hepsi doğruydu. Takımın derdi ritim ve tempo.

 
Trabzonspor çok koştu, Beşiktaş pas oyunu ile puan almak istedi. Sonucu belirleyen Sosa oldu. Sosa, yanında iyi bir Abdülkadir, Mikel varsa tamamlanıyor. Aksi durumda Sosa yorgun deyip iyi oynamak istediği maçları da görmezden geleceğiz.
 
Maçın tamamında tam anlamıyla bir Trabzonspor üstünlüğü yoktu belki ama mücadele eden takım VAR’dı. Hakem sonucu değiştirecek bir işe imza atmadı. Hatta oyunda görünmedi bile. Ben hakemi beğendim.
 
Trabzonspor neleri iyi yaptı? Atak yese de, top onda olmasa da disiplinliydi. Oyundan düşmedi, savruk değildi. Net pozisyon vermedi. Esasında Beşiktaş topu iyi dolaştırdı. Sadece Trabzonspor kale önünde zayıf kaldılar. Sol açıklar Nkoudu iyi bir oyuncu. Pareirra ile maç boyu boğuştular. Kamil Ahmet taraftarın sevemediği bir oyuncu ancak görev adamı. Bu tür oyuncuların içinden Messi çıkmaz. Çıksa çıksa iyi top kesen, hücuma kalkarken ilk pasları doğru atan oyuncu çıkar. O fazlasını da yaptı.
 
Abdülkadir-Mikel-Sosa, bu üçlü, bundan sonraki ilk en kötü maçlarına kadar denenmeli. Ünal Karaman’ın takımının en büyük sorunu, orta sahadaki kifayetsizliği. Mikel var ama Mikel o Mikel değil. Sağında, solunda Chealse’li oyuncuları arıyor diyebilirsiniz ama onun bu görüntüsü hazır olmadığını gösteriyor. Belki forvet arkası denenmeli, bilemiyorum.
 
Maçın en ilginç anı Uğurcan’ın Nvkaeme’tye attırdığı goldü. Bir kaleci antrenörü için ders niteliğinde bir pozisyon. Topa çık, hemen boştaki adamı gör. UĞurcan orada yere de yatabilirdi ama doğrusunu yaptı. Asist Uğurcan, gol Nvkaeme.
 
İstatistikler herşeyi söyler de gerçeği söylemiyor. Rakamlar Beşiktaş diyor, skorbord 4-1 Trabzonspor. Gerçek olan da skorbordda yazan.
 

YORUMLAR