Gerekeni YAPMAMAK
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Gerekeni YAPMAMAK

27 Nisan 2019 - 21:14


Futbolun temel kuralı; top sizde olacak ki, oyundaki etki gücünüz artsın. İlk yarıda Trabzonspor tam da bunu yaptı. Hem topu kontrol etti hem de oyunu. Alan daraltma, yardımlaşma, öne oynama; hepsini yaptı Trabzon. Bir de kazanma isteği. Trabzonspor Fenerbahçe stadına bu takımdan daha iyi takımlarla geldi; ama ilk kez bu kadar kazanma isteğiyle oynadı. İlk 50 dakikadaki Trabzonspor ile son 45 dakikadaki takım farklıydı. Eğer son takım ilk takım gibi biraz önde oynayabilseydi, Trabzonspor farklı bile kazanabilirdi. 

Yusuf, Sosa, Nwakaeme, Abdülkadirler’in sorunu süreklilik. Bunu sağlayabilselerdi dün akşam net 3 puanı Trabzonspor kazanacaktı. Ersun Yanal, Zacj-Valbeuna değişikliği ile oyunu Fenerbahçe lehine çevirmeyi başardı. Sadık’ın gördüğü kırmızı karta kadar da Fenerbahçe oyuna ortak oldu. Bir farkla, Trabzonspor altı pası içinde net pozisyon üretemediler. Elif Elmas ve Hasan Ali ile dış şutlar denediler. En sonunda serbest vuruşla hem 1 puan aldılar hem de hayata döndüler. 
 
Bordo mavililer  bu yarıda biraz daha fazla top çevirip, Fenerbahçe’nin yüksek temposunu kırması gerekirdi. Ünal Karaman’dan böyle bir taktik bekledik doğrusu. Her ne olursa olsun Trabzonspor, 10 kişiyle Fenerbahçe stadından 3 puanla Trabzon’a dönmeliydi. 
 
Trabzonspor, ilk golü istediği gibi ikinci golü istemedi. Top Fenerbahçe’deyken, rakip yarı alanındaki boşluklardan ikinci golü bulabilirlerdi. Elif Elmas ve Valbeuna ile 10 kişi Trabzonspor’u yoran Fenerbahçe, 1 golle lige de tutundu. Trabzonspor lig 3.lüğü şansını da bu beraberlikle bitirmiş oldu.
 
 
 

YORUMLAR