Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

Bu Tur TAMAM

08 Ağustos 2019 - 21:33

 
 

İlk tespitim; bu takımı erkenden eleştirmek ya da övmek yanlış olur. Sezon başındaki hazırlık maçlarının ve kamplarından herkesin eşit yararlanmadığı net. Öncelikle kaleci Uğurcan. Sonra Obi Mikel. Sonra Pareirra. Novak’ı, Ekuban’ı, Hossein’i iyi. 
 
Şimdi herkes şunu diyecek, Abdülkadir’ler, Sosa  kötüydü diyebilirsiniz. Buna katılmak zor. Niye? Çünkü Ömür de Parmak da pas oyununda etkili olabilirler. Sosa da aynı şekilde. Ünal hocaya bizden bir mesaj; Abdülkadir Parmak’ı asla takımdan kesme ve önünde Sosa olsun. 
 
Yusuf Yazıcı’nın gidişiyle ortada boşluk olacağı kesin. Abdülkadir Ömür de, Parmak da onun özelliklerinde değil. Yazıcı çok farklı oyuncuydu. Ömür’ü Ünal Karaman, 10 numara düşünüyor mu, onu göreceğiz. Her şeye rağmen Parmak bu takımda olur, Obi Mikel için emin değilim. İlk maça göre değerlendirmek olmaz ancak Obi Mikel’in çalışması lazım.
 
Trabzonspor bariz eksikleriyle 2 gol bulabiliyorsa bu biraz da rakibinin etkisizliğinden. Çek Cumhuriyeti futbolu senelerdir geriliyor. Ve hala dibe doğru gidiyor. Sparta Prag vasat, 2-3 oyuncusuyla ayakta kalmaya çalışan bir takım görüntüsü verdi. Bu tur geçilir, sonrasını bilmiyorum.
 
 

YORUMLAR