Bize her yer Trabzon değilmiş?



 
 
Hep tersi karar beklediğimiz Trabzonpark’dan maalesef iyi haber gelmedi. 
 
10 seneden fazladır TİAB uhdesinde, 5 milyon dolar civarında para harcanıp örnek mesire yeri haline getirilen Trabzonpark’da artık TİAB olmayacak. En azından mahkemeden gelen karar şimdilik bu yönde.
 
Haberi aldığımızda içimizden birşeyler koptu. 
 
TİAB, yani Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği’nin burada emeği çok. Rahmetli başkan Atalay Şahinoğlu’nun her taşında izi var, teri var.
 
TİAB, Altunizade’deki eski yerinden beri bildiğim, haberlerini yaptığım, İstanbul’daki en büyük Trabzon sivil toplum kuruluşu. Ne emeklerle Çırçır Ormanı’nı alıp, bugünkü hala getirdiler. Ormandı ama orman gibi değildi. 
 
Geceleri, yabancı madde kullananları mı ararsınız, etrafı rahatsız edenleri mi? TİAB’dan sonra hepsi buradan gitti; aile yeri oldu. 10 sene önce Orman Bakanı Osman Pepe’nin iradesiyle, ihaleye girilip alındı. 
 
Bakan Pepe olmasaydı bu yer Trabzon’un ve TİAB’ın olur muydu? Olmazdı bence. 
Şimdiki bakanlarımızdan da aynısını bekliyoruz. Yani 4 bakanımız varken, burası Trabzon’da kalmalı. O bayrak oradan inmemeli. 
 
O zamanki TİAB yönetimi, İsmail Hakkı Altun, Yusuf Şimşek, Kemal Şener buraya çok emek verdiler. Efsane başkanlardan Atalay Şahinoğlu’nu, Orhan Akçay’ı da unutmamak lazım. Son dönem yönetimleri, Yaşar Aşçıoğlu başkanlığında, Ali Uzunay, Ahmet Koç başta olmak üzere hepsi işini gücünü bıraktı, Trabzonpark, Trabzonlularda nasıl kalır, onun mücadelesini verdi. 
 
Hatta son yerel seçimlerde Binali Yıldırım İBB adayı. Trabzon Federasyonu’na ziyarete geldi. Yaşar Aşçıoğlu, Ali Uzunay, Ahmet Koç, Can Cobanoğlu geceyarısına kadar Binali Yıldırım’ı beklediler ve Trabzonpark için ricacı oldular. 
 
Aşçıoğlu’ndan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında güçlü bir yönetim oluştu. Eray Kapıcıoğlu, Mustafa Hacıkerimoğlu, Ali Nuhoğlu, Haluk Kalyoncu, Abiş Hopikoğlu, Hakan Gedikli, İrfan Altıner ilk aklıma gelenler. 
Devletin tanıdığı isimler bunlar. Bu isimlerin her biri Cumhurbaşkanıyla direkt görüşebilir ve TİAB lehine bir karar çıkabilirdi. En azından ben öyle olmasını bekliyordum. 
 
Peki bu yer ne olacak?
 
Diğer tarafta Ümraniye Belediyesi var. Başkan İsmet Yıldırım’ın yerle ilgili tasarrufu bilinen bir durumdu. O kendince mücadelesini verdi. Trabzon lobisi ne yaptı?
 
TİAB yönetimleri dışında hiç kimse elini kaldırmadı aslında. Aşçıoğlu yönetimi de mevcut yönetim de bu kararın tersi yönde lobi yapsa da yalnız kaldılar. En başta 4 Trabzonlu bakanla bu iş sessiz sedasız halledilebilirdi. 
Bundan sonraki süreçte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, 2 gün içinde bir niyet ve irade ortaya koyarlar. Beklentimiz bu yönde. Umarız bu yer, bu yerde emeği olanlarda kalır ve eksisi gibi mesire alanı olarak, İstanbulluların hizmetinde olmaya devam eder.
 
Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği, Orman Bakanlığı’nın kiracısıydı ve bugüne kadar ağaçlar gençleştirilmesinden, korunmasına ve yeni endemik bitkiler kazandırılmasına kadar, bu alana epey yatırım yaptı. Ormana çok nezih restoranlar, kafeleri, sanat ve spor tesisleri kazandırdılar. Hatta Cumhurbaşkanımızın balıkçısı Fevzi Hocanın da yeri orada. 
 
Gözümüz, kulağımız Ankara’da. Umarız bu kararı bir üst mahkeme yeniden inceler.