Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Vefat Etti

Ömrünü islama adayan Mahmut efendi Hazretleri bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Vefat Etti

Ömrünü islama adayan Mahmut efendi Hazretleri bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Vefat Etti
Editor: admin
23 Haziran 2022 - 06:10

Bir süredir hastenede yoğun bakım ünitesine bağlı olarak tedavi gören  Kamuoyunda Mahmut efendi olarak bilinen  İsmail ağa cemaati lideri  Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca efendi  dün gece 01.50 sularında  hayata gözlerini yumdu.
 İslam aleminin yetiştirdiği önemli simalardan biri olan Mahmut Efendi Hocanın Cenazesi Cuma Günü  Fatih Camiinde kılınacak cenaze namazının Ardından ebediyete uğurlanacak. 

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi, 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. On altı yaşında icazet aldı. Bunun üzerine köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. Yaptığı dinî sohbetlerle çevresindeki insanların dikkatini çekti. Teyzesinin kızı Zehra Hanım’la evlendiğinde 16 yaşındaydı. Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu vardır. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik sonrası şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onu İsmailağa Camii’ne imam tayin etmek için davet etti.

1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü verildi. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlenmiştir.

YORUMLAR