“Kalpten Sesler Korosu” işitme sağlığı için söyleyecek

• İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile İDİS İşitme Merkezleri’nin işitme kaybı yaşayan bireylerin katılımıyla oluşturduğu “Kalpten Sesler Korosu” ilk konserini 5 Haziran Pazar günü Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde verecek

“Kalpten Sesler Korosu” işitme sağlığı için söyleyecek

• İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile İDİS İşitme Merkezleri’nin işitme kaybı yaşayan bireylerin katılımıyla oluşturduğu “Kalpten Sesler Korosu” ilk konserini 5 Haziran Pazar günü Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde verecek

“Kalpten Sesler Korosu” işitme sağlığı için söyleyecek
Editor: admin
05 Haziran 2022 - 22:19

  • İşitme sağlığı konusunda farkındalık yaratacak koro erken tanı ve etkin tedavinin önemine şarkılarla dikkat çekecek.
 
4 Haziran 2022 -  İşitme kaybı yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini artırmaya yardımcı olmak, erken teşhis ve farkındalığın önemine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile İDİS İşitme, ‘Kulaktan Kalbe Yolculuk’ sloganıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Bu proje kapsamında, hafif ya da orta düzeyde işitme kaybı olan 6-12 yaş arasındaki çocuklardan oluşan ‘Kalpten Sesler Korosu’ söylediği şarkılarla işitme kaybı yaşayan bireylerin seslerini daha gür bir şekilde duyuracak.
 
İlk konserini 5 Haziran Pazar günü saat 16:00’da Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde verecek olan koro dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.
 
Konser geliri derneğe bağış olacak
 
İDİS ile İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği’nin başlattığı iş birliği kapsamında, toplumda işitme kaybı yaşayan bireylerin sesini duyuracak olan koronun vereceği konserlerden elde edilecek gelir derneğe bağışlanacak.
 
“Kalpten Sesler Korosu”ndan yükselen ezgiler, toplumda işitme sağlığı konusunda bilinçlendirmeye dönük önemli bir adım olmanın yanı sıra, derneğin önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalara da destek olacak.
 
Konser için bilet alarak katkı sağlamak isteyenler şu numaralardan ulaşabilecekler: İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Whatsapp Danışma Hattı : 0 538 224 40 83
 
“Erken tanı ve tedavi, sosyal izolasyonun önüne geçer”
 
“Kalpten Sesler Korosu” ile işitme kayıplı bireylerin daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İDİS İş Birimi Direktörü Barış Nargileci, “Kulaktan Kalbe Yolculuk” sloganıyla işitme sağlığının korunması ve toplumun bu konudaki bilinçlendirilmesine yardımcı olmak üzere yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
 
İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile başladıkları bu projenin topluma değer katacak, toplumu zenginleştirecek önemli bir proje olduğunu ifade eden Nargileci, “Erken tanı ve tedaviyle işitme kaybının ve beraberinde gelişen sosyal izolasyonun önüne geçmeyi amaçladığımız projelerimizle, topluma karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
 
“Topluma ilham vereceğiz”
 
“Kalpten Sesler Korosu”nun, şarkılarla sesini duyurmak isteyen çocukların yer aldığı özel bir koro olduğunun altını çizen İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Pelin Atik, “Bu koroya katılan çocuklarımız profesyonel müzik eğitimi almanın yanı sıra yeni arkadaşlar edinerek, sosyal hayatın içine daha fazla katılacaklar. “Kalpten Sesler Korosu”nun çocuklarımıza, ailelere ve topluma ilham vermesini diliyor, işitme kaybında erken tanı ve tedavinin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
 
İDİS İşitme Hakkında
 
Demant Grubu 100 yılı aşkın global tecrübesi, 130’dan fazla ülkedeki faaliyetleri, yüksek teknolojili ürünleri ve fark yaratan kalite anlayışıyla Türkiye’deki bireysel kullanıcılarına yüksek hizmet kalitesine odaklanmış İDİS işitme merkezleri ve iş paydaşları olan bayi ve distribütörleriyle tüm dünyada olduğu gibi işitme sağlığı alanında hizmet sunmaktadır.
İDİS ile, Türkiye çapında 13 ilde 30 işitme merkezleriyle işitme sağlığı alanında tam kapsamlı hizmet sunulmaktadır. İDİS İşitme Merkezleri, insanların daha iyi duymalarına ve daha iyi bir hayat yaşamalarına yardımcı olma misyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Daha fazla bilgi için www.idis.com.tr
 
 
İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği hakkında
 
İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED), 2004 yılında işitme kayıplı çocuğu olan aileler tarafından İstanbul’da kurulmuş olan ve hak temelli yaklaşımı benimseyen yerel bir dernektir .İED, bireyi engelli yapanın yeti yitimi değil, toplumsal bariyerler ve çevresel şartlar olduğunu savunur. İşitme kayıplı bireylerin BM Engelli Hakları Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerden ve T.C. Anayasası, 5378 sayılı Engelliler Kanunu gibi mevzuatlardan doğan haklarının uygulanması için çalışır, yasal ve idari başvuru yollarını kullanır. İED Yönetim Kurulunda biyonik kulak kullananlar, işitme cihazı kullananlar, işaret dili kullananlar, gönüllüler, avukatlar bulunmaktadır.
 
Bakırköy Kent Konseyi hakkında
Bakırköy Kent Konseyi, demokratik katılımı kolaylaştırmak ve geliştirmek amacıyla 2005 yılında kurulmuştur. Kent Konseyi’nin temel işlevleri arasında farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamları sağlamak; kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler ve diyalog kanalları kurmak; demokratik katılımı geliştirmek ve sivil toplumu güçlendirmek yer alıyor. Bakırköy Kent Konseyi’nin çalışma alanları içerisinde dezavantajlı guruplar, kadın,çocuk, gençlik, sağlık, sokak hayvanları, çevre doğa, yaşlı eğitim ve öğretim, kent yaşamı ve kent kültürünün geliştirilmesi konuları yer alıyor.
 
 

YORUMLAR