Başkan Hasan Keskn 'Gençlerin Aynası Oldu

TRABZON ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ'NİN 7. ÇOCUK VE GENÇLİK FESTİVALİ MUTEŞEM OLDU..

Başkan Hasan Keskn 'Gençlerin Aynası Oldu

TRABZON ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ'NİN 7. ÇOCUK VE GENÇLİK FESTİVALİ MUTEŞEM OLDU..

Başkan Hasan Keskn 'Gençlerin Aynası Oldu
Editor: admin
29 Mayıs 2022 - 01:02

Yaptığı bir birinden güzel ve anlamlı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam eden ve başkanlığını Hasan Keskin'in yaptığı, Trabzon Şalpazarı Eğitim KST Derneği, geleneksel hale getirdiği Çocuk Ve Gençlik Festivallerinin 7.cisini de başarıyla hayata geçirdi.
18 Mayıs ta Şalpazarı'nda başlayan programda,  70'i lise son sınıf öğrencisi olmak üzere 80 kişilk kafileyle 19 Mayıs günü Çanakkale Şehitlik Alanlarına ziyaret yapıldı. Aynı gün İstanbul'a dönüş yolunda, yine Şalpazarlı olan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım misafirleri kabul etti ve ağırladı.
20 Mayıs Cuma günü, Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi'yle boğaz gezisi yapan öğrenciler,15 Temmuz Şehitler Köprüsü altında gemiyi durdurarak Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutladılar.
Milli Eğitim Eski Bakanı Nabi Avcı'nın da hazır bulunduğu Üsküdar Mehmet Genç Kütüphanesi açılışında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile buluşan kafile, kütüphaneyi gezdikten sonra Çamlıca Tepesi , Çamlıca Camii ve Nakkaştepe Millet Bahçesini de ziyaret ettiler.
Aynı gün akşam, Sunuculuklarını Erol Yanık ve Necati Selvitop'un yaptıkları , Üsküdar Belediyesi Bulgurlu Semt Konağında, 600 kişilik bir yemekte İstanbul'daki gençler Şalpazarlı hemşehrileriyle buluşarak doyasıya eğlendiler. Gecede sahne alan Nigar Kukuoğlu, Yamaç,  Murat Kurtuluş, Derya Özdin salonu hem duygulandırdılar hem de coşturdular.
Gece programında konuşmacılar, Şalpazarı Eğitim Derneği'nin başarılarını takdir ederek, beklentileri her geçen gün artıran Derneğin daha büyük organizasyonlara ve hizmetlere hazırlanması gerektiğini söylediler.
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Hasan Keskin, " herkese teşekkür ederek, gelecekte bu festivalleri dünyanın başka kentlerinde yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Şalpazarı Eğitim kalkınma Vakfı'nın da kurulacağını belirten Başkan Keskin, daha geniş imkanlarla memleketin hizmetinde olacaklarını bildirdi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, uzun konuşmasında öğrencilere bol bol nasihatler vererek, kendisinden ve ailesinin eğitim için yaptığı fedakarlıkları anlattı. Türkmen; "Eğitim Derneğimiz güzel işler yapmaya devam ediyor. Hasan Keskin Başkanı ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımı  tebrik ediyorum. Biz de onların her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Aranızdan, dört yıllık üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs bizden. Hiç bir şeyin tesadüf olmadığını bilin. Tesadüf sanılan her şey, çok çalışmanın, aylarca yıllarca çalışmanın eseridir. Sizlere gösterilen bu imkanların kıymetini bilin. Her şey sizler için. Geleceğimiz sizlersiniz. Çok çalışacaksınız. Buradan dönünce tam bir kampa girmelisiniz. Eğitim Derneğimiz yapması gerekeni fazlasıyla yerine getiriyor. Çok başarılılar. Daha güzel işler yapacaklar, ben de onların arkasındayım" dedi.
Sonunda gençlerin üçlü şovu yaptığı gecede Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen'in de dahil olduğu koro oluşturan sunucu Necati Selvitop, Çanakkale ve Asiye türküsünün de söylendiği potbori ve şovuyla geceye renk kattı.
Festivalin üçüncü gününde kafile, Tarihi Yarımada ve 1453 Panorama Müzesini ziyaret ettiler. Akşam yemeğinde Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hasan Tahsin Usta ile buluşarak, akşam yemeğinde birlikte oldular.
Yemekte öğrencilerle şakalaşan ve sohbet eden Hasan Tahsin Usta, nasihatler de bulunarak; "Bu güzel programın mimarı Eğitim Derneğimizi ve Hasan kardeşimi böyle birçok başarılı işlere imza attığı için kutlarım. Üzerinize uydurulan X, Y, Z  kuşağı gibi tanımlamaları kabullenmeyin, kendiniz olun. Ait olduğunuz kuşağın adını da siz koyun. Çok çalışın. Çok başarılı olun.  Geleceğimiz sizlersiniz "dedi.
Öğrenci kafilesi yemek sonrası, Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi'nden  iki otobüsle Trabzon Şalpazarı'na yolcu edildi.
Ayrıca; Çanakkale'ye gelişte ve İstanbul'dan dönüşte kafile Samsun Büyük Şehir Belediye başkanı, Şalpazarlı Mustafa Demir ve Samsun Şalpazarlılar Derneği Başkanı Metin Çolak tarafından yemekte ve kahvaltıda ağırlandılar.
Festival kamuoyunda geniş destek ve takdirle karşılandı.
 

YORUMLAR