Güngören'de Yeni Başkan Belli Oldu

Güngören Trabzonlular Derneği, İbrahim Yılmaz başkanlığında kongre üyelerinden 3 yıl daha yetki aldı. Başkan Yılmaz, yeni dönemde İstanbul'daki en güçlü Trabzon sivil toplum kuruluşu olmak için 24 saat çalışacaklarının sözünü verdi.

Aytekin Akay/ İstanbul
Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, yeni dönemde, katılımcı, Güngören ve İstanbul’daki tüm Trabzonluları kapsayıcı faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Derneğin ikinci olağan kongresinde yeniden başkan seçilmesinden sonra bir açıklama yapan İbrahim Yılmaz, Güngören’in ikinci bir Trabzon olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Türkiye’de en çok Trabzonlu nüfusunun yaşadığı bir yerdeyiz. Gücümüzün farkındayız. Bu gücü hemşehrilerimiz lehine kullanmak istiyoruz. Genel sağlık şartları nedeniyle kongremizi ancak bu dönemde yapabildik. Geçmiş dönemde 100’den fazla faaliyete imza attık. Yeni kurulan bir dernek için fena sayılmayacak bir rakam. Bundan sonra daha fazlasını nasıl yaparız diye gayretimiz olacak. Yeni dönemde devam etmemiz noktasında bizlere destek veren sayın üyelerimize yönetim kurulum ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yeni dönem çalışma arkadaşlarımız ağırlıkta Güngören’deki Trabzon ilçe dernek başkan ve yöneticilerinden oluşuyor. İstişare kültürüne önem veriyoruz, ortak akla inanıyoruz. Tek başımıza hiçbir şeyiz. Güngören’deki Trabzon derneklerimizden aldığımız güçle, daha iyisini yapacağımıza inanıyorum.”  

Derneğin ikinci olağan genel kurulunda Divan Başkanlığı’nı Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut yaptı. Kongreye ilçe siyasetinden başkanlar büyük ilgi gösterdi.

Ak Parti Devran Yalçınkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Temel Akkoç, İyi Parti Pelin Turan ile katılım gösterirken Milliyetçi Hareket Partisi’nden meclis üyesi Gökhan Arslan kongre salonunda yerini aldı.

İlçe ve bölgedeki Trabzon dernekleri de kongreye yoğun ilgi gösterdi. Of Kıyıder'den Başkan Ali Köseoğlu, Esenler Trabzonlular Derneği'nden başkan Zeki Yılmaz, Zeytinburnu Trabzonlular Derneği'nden başkan Metin Hayırlıoğlu, Of Karacalar Derneği'nden başkan Ali Karaca ve Bağcılar Trabzonlular Derneği'nden başkan Etem Coşkun kongreyi baştan sona takip ettiler. Of Karacalar Derneği Başkanı Ali Karaca, milli ve manevi duyguları kabartan bir şiirle, katılımcıları selamladı. 
 
Derneğin kurucu başkanı da olan İbrahim Yılmaz’ın yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: 
Adnan Şimşek, Gökhan Arslan, Mehmet Taş, Temur Yıldırım, Nuray Aydın, Mehmet Sarıalioğlu, Yavuz Yazıcı, Ali Kazdal, Mustafa Şahin Yazıcı, Mehmet Mutlu, Halit Yılmaz, Ali Sarıtaş, Mustafa Vahapoğlu, Erdal Kaldırım, Ali Köseoğlu, Mehmet Kaplan, Deniz Hacıbayramoğlu, İlyas Danışmaz, Furkan Ak, Yılmaz Ayyıldız, Yıldıray Baştürk. 
 

Güngören Trabzonlular Derneği kongresi pandemiye rağmen yüksek katılımla gerçekleşti.