Ahmet Süleymanoğlu'na Büyük Vefa

Üç yıl önce elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden iş insanı Ahmet Süleymanoğlu unutulmadı. Süleymanoğlu’nun adı, Bakırköy Osmaniye’de bir sokağa verilirken, düzenlenen törene belediye başkanları, emniyet müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmet Süleymanoğlu'na Büyük Vefa

Üç yıl önce elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden iş insanı Ahmet Süleymanoğlu unutulmadı. Süleymanoğlu’nun adı, Bakırköy Osmaniye’de bir sokağa verilirken, düzenlenen törene belediye başkanları, emniyet müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmet Süleymanoğlu'na Büyük Vefa
Editor: admin
16 Haziran 2022 - 05:58



Ahmet Süleymanoğlu Sokağı açılış töreni, Bakırköy Osmaniye'de yer alan İstiklalspor Kulüp Merkezi'nde gerçekleşti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, törende bir de konuşma yaptı.


Aytekin Akay / İstanbul

 
 
 
Ahmet Süleymanoğlu’na Büyük Vefa
 
İş insanı, hayırsever Ahmet Süleymanoğlu’na büyük vefa. Üç yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Süleymanoğlu’nun adı Bakırköy Osmaniye’de, İstiklalspor kulübünün olduğu sokağa verildi. Türkiye’de Cumhuriyet’le yaşıt ender kulüplerden olan, 1921’de kurulan İstiklalspor’un eski başkanı olan Ahmet Süleymanoğlu, 3 yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Bakırköy ve Osmaniye’deki komşuları, ilçenin spor camiası ve aile Ahmet Süleymanoğlu’nun hiç unutmadı.

Halktan gelen talepler üzerine İstiklalspor’un kulüp merkezinin olduğu sokağa onun adının verilmesini talep etti. Bakırköy Belediye meclisi, İBB Meclisi’nden tam destek çıkan karar sonrası Bakırköy Fildamı Çıkmazı, Ahmet Süleymanoğlu sokağı olarak değiştirildi. Sokağa adının verilmesiyle ilelebet gönüllere kazınan merhum Ahmet Süleymanoğlu için İstiklalspor kulüp merkezinde ve Ahmet Süleymanoğlu sokakta bir tören düzenlendi. Aile adına konuşan Mustafa Süleymanoğlu ve İstiklalspor Başkanı Adem Süleymanoğlu, aileye ve Ahmet Süleymanoğlu’na gösterilen vefaya teşekkür etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, eski ve unutulmaz bir arkadaşı olan Ahmet Süleymanoğlu’nun özlediklerini belirterek, “Hem Bakırköy’ümüz hem de spor camiası onun yokluğunu her gün daha fazla hissediyor. Bölgemizin en sevilen insanlarından birini kaybettik ama bölge, Bakırköy, Osmaniye onu hiç unutmadı. Sokağa ismini verdik. Gönüllerde yaşamaya devam edecek” açıklamasında bulundu. 


Törene, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Bakırköy ilçe emniyet müdürü Gürol Dikyol, ilçe müftüsü Şahabettin Karabay, Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, CHP ilçe yönetimi, STK temsilcileri, kulüp başkanlarıyla, 500’den fazla vatandaş katıldı.
Kuran tilaveti ve dualarla sokak yeni adıyla açıldı. Aileyi temsilen İstiklalspor Başkanı Adem Süleymanoğlu ve iş insanı Mustafa Süleymanoğlu davetlilerle yakından ilgilendi. Süleymanoğlu ailesi adına konuşan her iki kardeş, gözyaşlarına hakim olamadı. 
 
Mustafa Süleymanoğlu, Ahmet Süleymanoğlu’nun sokağa adının verilmesinde başta Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu olmak üzere, CHP ve Ak Parti meclis üyelerine, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Goksu’ya ayrı ayrı teşekkür etti.     


Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumooğlu Kestane, aileyi yanlız bırakmadı.

YORUMLAR